TV: Rosenberg sköt MFF till CL-playoff - se målen HÄR

Markus Rosenberg gjorde två mål och blev matchvinnare när Malmö höll tätt bakåt. Champions League-drömmen lever. Laget är i playoff.

-Vi var som en mur. En laginsats utöver det vanliga, säger Rosenberg till Sydsvenskan.

Markus Rosenberg gjorde två mål och tog Malmö vidare mot CL.

Malmö lyckades hålla nollan och är med 2-0 på hemmaplan vidare till playoff till Champions League.

Markus Rosenberg blev stor matchhjälte med två mål. Ett i vardera halvlek, ett friläge och en frispark.

- De skapade ingenting under 90 minuter, vi var som en mur. En laginsats utöver det vanliga, säger Rosenberg till Sydsvenskans webbsändning.

- Det var en tung match i Prag (2-4) så man har inte riktigt vågat hoppas.

Malmös tränare Åge Hareide som överraskande ställde bland annat Magnus Eriksson utanför startelvan och coachade aktivt på slutet - var märkbart rörd.

- Det är helt tomt huvudet, säger han efter slutsignalen till Sydsvenskan.

- Det var en helt fantastisk inramning.

Stadion kokade från minut 80 till 90+7 - så lång var matchen.

- Jag måste tacka våra fans som skapar den inramningen, det är ingen annan som har det i Norden, säger Hareide.

I 35:e minuten kom 1-0. Rosenberg tråcklade sig igenom två försvarare och chippade in bollen efter en fin skarv av Isaac Kiese Thelin.

- Jag skarvar vidare och han gör det jättebra, säger Kiese Thelin.

Efter Rosenbergs andra mål som han gjorde snyggt på frispark - "jag tränade på det igår" - i 55:e minuten sjönk Malmö naturligt.

Magnus Eriksson och Agon Mehmeti var petade. Men båda kom in och var delaktiga i att stå emot Prags försök till slutforcering. Malmös hela försvarsspel hög klass. David Lafatas som gjorde tre mål i Prag kom inte igenom.

- Han är en sån forward som smyger bakom ryggen - vi försökte hålla honom framför oss hela tiden, säger Erik Johansson.

Det lyckades. Malmö är vidare till playoff och därmed är minst Europa League-spel säkrat. Playoff-motståndare lottas på fredag, den 8 augusti.

- Vårt stora mål är Champions League, detta var ett delmål, säger Markus Rosenberg.

Så här startade lagen:

Malmö FF: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho - Kroon, Halsti, Adu, Forsberg - Kiese Thelin, Rosenberg.

Sparta Prag: Bičík-Švejdík, Kováč, Kadeřábek, Nhamoinesu - Vácha, Matějovský, Dočkal, Hušbauer - Přikryl, Lafata.

Publicerad 2014-08-07 kl 07:01