Nilsson Lindelöfs Benfica vaknade för sent mot Napoli

Victor Nilsson Lindelöfs Benfica hade en tung Champions League-kväll på San Paolo i Neapel.

Det var Napoli som började bäst, och i den 20:e minuten gav Marek Hamsik hemmalaget ledningen med 1-0 efter att ha nickat in en hörna.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken ökade Napoli ledningen till 2-0 efter att Dries Mertens skruvat in en vacker frisapak i mål.

Men Napoli nöjde sig inte där. Efter att Júlio César dragit ner en Napolispelare i straffområdet satte Arkadiusz Milik straffen i mål till 3-0.

I den 58:e minuten ökade Napoli läven på till 4-0 då Dries Mertens tryckte in sitt andra mål för kvällen från nära håll.

Benfica skulle resa sig en aning, men dock för sent. Portugiserna fick in ett tröstmål i den 71:a minuten genom Goncalo Guedes, och i den 86:e minuten reducerade Benfica på nytt genom Salvio.

Napoli höll undan och vann med 4-2, den andra raka segern i gruppen. Benfica står kvar på en poäng i gruppen.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen i Benficas backlinje.

Napoli: Reina, Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamšík, Callejón, Milik, Mertens.

Benfica: Júlio César, Semedo, Nilsson Lindelof, Lisandro, Grimaldo, Fejsa, A. Almeida, A. Horta, Pizzi, Carrillo, Mitroglou.

Publicerad 2016-09-28 kl 22:44