Ronaldo tvåmålsskytt när Real slog Dortmund

Bundesliga

För första gången besegrade Real Madrid Borussia Dortmund på bortaplan.
Cristiano Ronaldo stod för två av målen i 3-1-segern.

Borussia Dortmund hade en starkt statistik hemma mot Real Madrid inför stormötet i Champions Leagues andra gruppspelsomgång. På sex tidigare försök inför tisdagens match hade spanjorerna inte lyckats slå Dortmund borta. Men nu är trenden bruten. Efter dubbla Cristiano Ronaldo-mål vann Real med 3-1.

Gästerna tog ledningen i den 18:e minuten efter ett vackert mål av Gareth Bale. Walesaren mötte Dani Carvajals inlägg på volley och tryckte upp bollen i det bortre krysset.

Det blev en händelserik start på den andra halvleken. Cristiano Ronaldo stötte in 2-1 på Gareth Bales inlägg i den 50:e minuten. Bara fyra minuter senare kom dock svaret. Pierre-Emerick Aubameyang styrde in reduceringen och gav Dortmund nödvändig kontakt.

Tio minuter från slutet avgjorde Real matchen när Cristiano Ronaldo fick ett läge till höger i straffområdet. Portugisen hittade en lucka vid den första stolpen och skickade in 3-1 bakom Roman Bürki.

Real vann matchen med 3-1 och tog sin andra seger i Champions League-gruppspelet. Borussia Dortmund har satt sig i ett väldigt tufft läge efter två raka förluster.

Lagens startelvor:

Dortmund: Bürki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan - Götze, Sahin, Castro -Yarmalenko, Aubameyang, Philipp.

Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Nacho - Casemiro - Kroos, Modric - Isco - Ronaldo, Bale.