Svensk succé - Olsen nollade Brügge och Augustinsson med assist

Robin Olsen höll nollan och Ludwig Augustinsson gjorde två assist.
Då krossade FCK Club Brügge med 4-0.

Det blev en bra Champions League-kväll för svenskarna i FC Köpenhamn. Robin Olsen höll tätt, Ludwig Augustinsson svarade för två assist och Erik Johansson höll rent framför straffområdet.

I början av den andra halvleken kom Ankersen in till höger, slog in bollen i straffområdet och Brügge-backen Denswil styrde in bollen i eget mål.

Efter en timmes spel fick Ludwig Augustinsson en jättechans att öka på ledningen men slog en svag straff som Butelle räddade.

I den 64:e minuten kom matchens prestation. Thomas Delaney fick drömträff utanför straffområdet och tryckte upp bollen i det vänstra krysset.

Efter 70 minuter ökade FCK på till 3-0. Augustinsson slog en hörna frän vänster och Santander slog till på volley.

På övertid fastställde Martin "Zanka" Jörgensen slutresultatet till 4-0, återigen efter hörna från Augustinsson.

FCK klättrar upp på fyra poäng i gruppen efter att man i premiäromgången spelade 1-1 borta mot Porto. Brügge står kvar på noll poäng då man även förlorade första gruppspelsmatchen, mot Leicester, med 0-3.

Köpenhamn: Olsen - Ankersen, Jörgensen, Johansson, Augustinsson - Verbic, Delaney, Kvist, Falk - Santander, Cornelius

Club Brügge: Butelle - Rhijn, Poulain, Denswil, De Bock - Vomer, Claudemir, Simons, Vanaken - Vossen, Izquierdo