Juventustränaren: "Vi kunde ha vunnit med större siffror"

2-1-segern över Real Madrid var ett starkt bevis på att Juventus är tillbaka i toppen på allvar. Tränare Massimiliano Allegri var mycket nöjd efter matchen, även om han tyckte att man kunde ha vunnit med 3-1.

STREAMA PÅ SÖNDAG

Juventus lyckades besegra Real Madrid med 2-1 och har nu ett relativt bra utgångsläge inför returen på Bernabeu nästa vecka.

Alvaro Morata gav Juventus ledningen efter nio minuter, men Cristiano Ronaldo kvitterade arton minuter senare.

Efter en dryg kvart in på den andra halvleken kontrade Juventus och Carlos Tevez drogs ner i straffområdet av Daniel Carvajal. Straffen satte sedan argentinaren själv i mål.

Juventus tränare Massimiliano Allegri var mycket nöjd efter matchen.

-Jag är mycket nöjd med vad grabbarna presterade. Jag tycker vi förtjänade den här vinsten, att ta sig till semifinal är inte lätt och att spela så här mot Real är en stor merit. Vi släppte till väldigt lite mot ett mycket tekniskt lag, sa Juve-tränaren enligt Gazzetta dello Sport.

Allegri menade dock att man kunde ha gjort ett tredje mål när Llorente fick en gyllene chans i slutet av matchen, men där spanjorens nick blev lite för lös.

-Det var lite synd, för vi kunde ha vunnit med 3-1 om Llorente hade utnyttjat sin chans bättre. Nu har vi en vecka på oss för att förbereda oss för att ta oss till final, sa Allegri.

Allegri valde att något överraskande att starta med orutinerade Stefano Sturaro istället för Roberto Pereyra. Ett taktiskt drag som skulle visa sig vara rätt.

-Pereyra kunde ha hoppat in och förändrat matchen om jag hade behövt, Sturaro var i form och jag ville ha mer täckning i defensiven. Killarna var väldigt duktiga på att försvara sig och krympa ytorna för Kroos och Ramos.

Allegri tycker att hans lag har blivit mycket mer moget under säsongens gång och att det varit en av nycklarna till framgång.

-Det gäller att lära sig att läsa matcherna, veta när man ska accelerera och när man ska sakta ner farten och jag tycker att vi har förbättrat oss mycket ur den aspekten, sa Juventus-tränaren.

Publicerad 2015-05-06 kl 09:39

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.