Leo Messi stod för en briljant insats på Camp Nou. Argentinaren sänkte sin gamla tränare Pep Guardiola med ett hattrick mot Manchester City.

Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Barcelona
Las Palmas
STREAMA PÅ LÖRDAG

Pep Guardiola var tillbaka i Barcelona, där han skördade enorma framgångar mellan 2008 och 2012. Med sitt Manchester City klev managern på nytt ut på Camp Nous gräsmatta. Samma situation var det för Claudio Bravo, målvakten som Pep värvade till City från just Barca i somras. Men det skulle bli en tung afton för de båda.

Hemmalaget tog ledningen i den 17:e minuten. Fernandinho halkade i straffområdet och gav Leo Messi öppen gata. Argentinaren gjorde inget misstag och snappade upp bollen och rundade målvakten Claudio Bravo och rullade in 1-0.

En smolk för Barcas efter den första halvleken var två skadeavbräck. Redan i den 10:e minuten tvingades Barcelonas Jordi Alba utgå och ersattes då av Lucas Digne. I den 39:e minuten tvingades Barca till sitt andra byte i backlinjen. Den här gången var det Gerard Pique som linkade ut, och Jeremy Mathieu ersatte.

Efter bara några minuters spel i den andra halvleken stod Claudio Bravo för en stor blunder. Målvakten var utanför straffområdet och skulle passa vidare, då la han bollen rakt på Luis Suarez. Uruguayanen försökte lobba Bravo, som då sträckte upp händerna och tog bollen utanför straffområdet. Direkt rött kort för Claudio Bravo i mötet med sin gamla klubb.

- Jag har pratat med honom, han är oerhört besviken. Men han är väldigt professionell. Och det är en del av fotbollen, säger Pep Guardiola enligt Uefa.

I den 61:a minuten slog Leo Messi till med sitt andra mål för Barca. Med en känslig bredsida placerade han in bollen bakom nyinbytte Willy Caballero i Citys mål. I den 69:e minuten fullbordade Messi sitt hattrick. Framspelad av Luis Suarez la argentinaren enkelt in bollen. Messi blev därmed hattrick-skytt för andra Champions League-matchen i rad, senast i 7-0-segern mot Celtic.

En dryg kvart från slutet blev även Barcelona decimerat till tio man. Jeremy Mathieu, inbytt i minut 39, fick sitt andra gula kort när han gick in våldsamt mot Raheem Sterling.

I slutminuterna fick Barcelona straff efter att Leo Messi dragits ner. Neymar slog dock en svag straffspark som Caballero kunde rädda. Neymar revanscherade sig kort därefter när han skickade in 4-0 för Barcelona, vilket också blev slutresultatet.

Efter matchen menade Pep Guardiola att det röda kortet på Claudio Bravo blev avgörande.

- På den här nivån är det tufft, men fram till tio mot elva var det öppet och vi spelade mot ett lag med stor karaktär. Men efter det röda kortet var det över.

Det blev en tung kväll för Pep och Claudio Bravo i återkomsten till Camp Nou. Desto roligare för Barcelona och Leo Messi, som var briljant i matchen.

- Jag känner honom väldigt bra. Så gratulerar, säger Guardiola.

Segern var Barcas tredje raka i Champions League.

-
-
Publicerad 2016-10-19 kl 22:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.