Mahrez sänkte svensklaget i Champions League

FC Köpenhamn hade inlett Champions League-hösten starkt.
I kväll åkte man dock på ett bakslag i bortamötet med Leicester.
- Vi hade inte marginalerna på vår sida, säger Ludwig Augustinsson till Viasat efter matchen.

På förhand var kvällens sammandrabbning mellan Leicester och FCK ett toppmöte i Champions Leagues grupp G. Leicester hade full pott efter två omgångar utan att ha släppt in ett mål, och FCK hade fyra poäng efter att ha kryssat mot Porto och slagit Brügge.

Leicester fortsatte på segerspåret, då man vann matchen med 1-0. Matchen var mållös fram till den 40:e minuten, då Riyad Mahrez framnickad av Islam Slimani satte bollen i mål bakom Robin Olsen från nära håll.

FCK var dock inte chanslösa med flera chanser att näta. Riktigt nära att rädda en poäng var Andreas Cornelius med ett skott i straffområdet i den 90:e minuten, men Kasper Schmeichel stod för en jätteräddning.

I FCK spelade de tre svenskarna Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson från start. Den tidigare Djurgården-spelaren Daniel Amartey, som värvades till Leicester från just FCK, fick göra ett inhopp i den 90:e minuten.

- Jag tycker att vi är minst lika bra och de skapar inte så mycket heller. Synd att de får det mål de får, vi tappar bollen och det straffar sig. Men på det stora hela gör vi en bra insats, säger Ludwig Augustinsson till Viasat efter matchen.

I samma grupp vände Porto ett underläge till seger borta mot Club Brügge, och går upp på fyra poäng i gruppen, samma som FCK men med sämre målskillnad.

Leicetser City: Schmeichel - Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton - Slimani, Vardy.

FC Köpenhamn: Olsen - Ankersen, Jörgensen, Johansson, Augustinsson - Verbic, Kvist, Delaney, Toutouh - Santander, Cornelius.