Olympiakos slog CL-finalisten i Malmös grupp - gör det svårt för svenskarna

Champions Leagues grupp A kan bli jämnare än väntat. Inte nog med att Malmö FF föll med flaggan i topp mot Juventus - Olympiakos vann hemma över vårens finalist Atletico Madrid med 3-2.

Spanska mästarlaget Atletico kom till Aten med den meriterande bortasegern över Real Madrid i lördags i ryggen. Men laget har förlorat flera stjärnor efter förra säsongen, vilket tränaren Diego Simeone har påpekat.

Ambitionerna är ändå förstås höga i Champions League för vårens finalist. Men årets marsch kunde ha börjat bättre.

Olympiakos franske vänsterback Arthur Masuaku nöp till utanför straffområdet efter hörna och fick se sitt låga skott smita in vid den bortre stolpen förbi Jan Oblak i Atleticos mål. Nederländaren Ibrahim Affelay utnyttjade Atleticos dåliga försvarsspel då han i friläge prickade in 2-0 i 31:a minuten.

Otillräcklig offensiv

Nyförvärvet Mario Mandzukic kunde oattackerad nicka in Cristian Ansaldis långa inlägg och reducera i 38:e minuten.

Simeone förstärkte offensiven med nyförvärven Antoine Griezmann och Alessio Cerci i andra halvlek. Men nästa mål blev Olympiakos. Kostas Mitroglou vände bort sin bevakare och tryckte in 3-1 i 73:e minuten. Griezmann hann med ytterligare en reducering för Atletico i 86:e minuten.

Tre poäng betyder att Olympiakos tar ett tidigt grepp gentemot Malmö om tredjeplatsen, som lagen tros få slåss om.

Publicerad 2014-09-16 kl 23:08