Pekings Europa-äventyr över direkt: "Men vi är väldigt stolta"

Champions League-kval

NORRKÖPING. En 3-2-seger på hemmaplan räckte inte. IFK Norrköping slogs ut ur Champions League-kvalet av Rosenborg, med sammanlagt 5-4.
- Vi är väldigt stolta över hur vi uppträdde på planen, säger managern Jens Gustafsson.

Inför 10 372 åskådare på Östgötaporten tog IFK Norrköping under onsdagskvällen emot Rosenborg i returen av Champions League-kvalets andra omgång. Med sig från matchen i Trondheim hade Peking ett 3-1-underläge och det lyckades man aldrig kravla sig ur.

Efter att ha inlett matchen genom att skapa en del halvchanser åkte Norrköping på ett baklängesmål med tio minuter kvar att spela av första halvlek. Ett instick över Pekings backlinje från Jonas Svensson hamnade vid Christian Gytkjaer, som tacklades av Andreas Johansson och föll. Domaren friade först och sprang upp i plan, men efter vad som kan antas vid kommunikation med en av de assisterande domarna pekade Craig Pawson på straffpunkten - till vilda protester från hemmalaget.

Gytkjaer själv klev fram och förvaltade straffen till 1-0. Kort därefter var Rosenborg nära att göra 2-0 när stjärnan Pål André Helland gled igenom, men Andreas Vaikla räddade det skottet. I paus stod det därför 1-0.

Till den andra halvleken kom Norrköping ut för att pressa på och göra de tre mål som krävdes för att ta matchen till förlängning, men istället satte Rosenborg 2-0 i den 55:e minuten. Mike Jensen tog med sig bollen, med vad som såg ut som handen, och slog in ett inspel som Yann-Erik de Lanlay petade in i mål. Återigen visade Peking-spelarna sin ilska över domarens beslut.

I den 57:e minuten reducerade Sebastian Andersson efter att ha fått en boll i djupet av Andreas Blomqvist och skjutit in 2-1 via Pavel Londak i Rosenborgs mål. Bara två minuter senare kvitterade Norrköping. Daniel Sjölund slog in ett inlägg som Andreas Blomqvist träffade på volley. Londak räddade, men returen nickade Christoffer Nyman i mål.

3-2 kom också, i den 77:e minuten. Då stötte Sebastian Andersson in en hörna och tände en strimma av hopp för IFK Norrköping. Två mål till och laget hade gått vidare. Men slutforceringen uteblev och matchen slutade 3-2 till Norrköping. Därmed går Rosenborg vidare till den tredje kvalomgången med det sammanlagda resultatet 5-4.

- Resultatet över 180 minuter är så klart en besvikelse, men matchen i dag är allt annat än en besvikelse för oss. Vi är väldigt stolta över hur vi uppträder på planen, hur vi aldrig ger oss, hur vi spelar för varandra och att vi spelar den offensiva och frejdiga anfallsfotbollen som vi vill, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

- Det är inte i den här matchen som vi förlorar mötet. Det är i matchen på Lerkendal.

IFK Norrköping kommer inte att få fortsätta kvala vidare i Europa League. Det är först en förlust i den tredje kvalomgången i Champions League som ger vidare spel i Europa League-kvalet.