PSG sensationellt vidare trots Zlatans utvisning

Efter 30 minuter kom mardrömmen när Zlatan Ibrahimovic blev utvisad.
Trots det stod PSG för en imponerande insats och tog sig vidare till CL-kvartsfinal.

Thiago Silva

Matchen var jämn i första halvlek och det skapades halvchanser från båda håll, men efter 31 minuter fick Oscar en hård glidtackling av Zlatan Ibrahimovic. Svensken fick rött kort och PSG med tio man. Första halvlek avslutades med ett intensivt tempo där känslorna började ta över för båda lagen. Trots det 0-0 efter första 45.

I andra halvlek inledde Chelsea något offensivare och efter 48 minuter slog Willian en lurig frispark som Sirigu läste av rutinerat. Cavani hade sedermera matchens vassaste chans när han rundade Courtois, men bollen stack iväg och avslutet träffade sedan stolpen. Ett gyllene läge för PSG.

Efter 72 minuter gick Diego Costa hårt in i Thiago Silva. Protesterna var vilda från PSG som ville ha en utvisning, men Chelsea-anfallaren fick gult kort. David Luiz fick senare också en varning efter protester. Efter en hörna stod Gary Cahill rätt i straffområdet och satte distinkt 1-0.

Bara minuter senare slog Maxwell ett fint inlägg som Lavezzi fick en nick på, men Courtois stod rätt och räddade avslutet. David Luiz nickade sedermera in bortalagets viktiga kvittering som återigen var via en hörna. 1-1 som innebär att förlängning väntar i detta nu.

Chelsea fick en drömstart i andra halvlek när man fick en straff efter Thiago Silvas hands. Eden Hazard satte iskallt 2-1 till hemmalaget. I den andra förlängningskvarten ville Thiago Silva inte vara sämre än sin mittbackskollega utan nickade snyggt in 2-2. PSG tog sig till slut sensationellt vidare efter att ha haft en man mindre i 90 minuter.

Chelseas startelva:
 Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Ramires, Oscar, Hazard; Diego Costa.

PSG-s startelva: Sirigu, Maxwell, Thiago Silva, David Luiz, Marquinhos, Matuidi, Thiago Motta, Verratti, Pastore, Ibrahimovic, Cavani.
Publicerad 2015-03-11 kl 22:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.