TV: Bayern till semifinal - mäktig vändning och fem mål i en halvlek

På förhand var uppförsbacken brant för FC Bayern - men redan i den första halvleken hade tyskarna kommit ikapp och gått förbi Porto genom att fixa 5-0 på Allianz Arena.

Bayern München förlorade ju det första kvartsfinalmötet, i Portugal, med 3-1 förra veckan och behövde följaktligen vinna minst med 2-0 för att gå vidare till semi. Och i returen tog Pep Guardiolas manskap tag i taktpinnen direkt från matchstart medan Porto låg väldigt lågt i sina utgångspositioner.

En taktik som skulle visa sig bli problematisk - för Portos egen del.

Drygt tio minuter in i matchen fick Bayern matchens första stora målchans när Thomas Müller löpte sig fri och kom i bra läge mot Fabiano i Porto-målet. Tyskens avslut räddades dock och på den efterföljande returen gick Robert Lewandowskis avslut i stolpen.

Med 13 minuter spelade kom 1-0-målet och det var Thiago som svarade för det. Men det var ändå bara början. För tio minuter senare forcerade Jerome Boateng in 2-0, vilket gjorde att FC bayern i det läget var vidare i kraft av fler gjorda bortamål. Och när Robert Lewandowski dessutom tryckte in 3-0 med knappa halvtimmen spelad var vändningen fullbordad. Att anfallet den polske stjärnan avslutade var riktigt snyggt gör heller inte saken sämre.

Thomas Müller var också på huggen under tisdagskvällen. Med sitt sjätte mål på åtta matcher ordnade han 4-0, även om målvakten Fabiano kan lastas en hel del för sitt agerande i situationen. Bollen passerade in mellan hans ben och såg inte otagbar ut.

Fem minuter innan halvtidsvilan sköt Lewandowski in 5-0 för Bayern genom att göra sitt andra mål för kvällen efter att ha fått gott om tid innanför Portos straffområde.

I den 73:e minuten tände Jacksom Martinez Porto-fansens hopp något genom sitt reduceringsmål som betydde 5-1.

Bayern var dock för starka och släppte aldrig in Porto närmare än så. Med två minuter kvar av ordinarie matchtid sköt Xabi Alonso vackert in en frispark och skrev därmed slutsiffrorna till 6-1.

Bayern är därmed vidare till semifinal i Champions League efter att slagit ut Porto med totalt 7-4.

Så startade lagen:

FC Bayern: Neuer; Rafinha, Badstuber, Boateng, Bernat; Alonso, Lahm, Thiago; Gotze, Muller, Lewandowski.

Porto: Fabiano; Reyes, Maicon, Marcano, Indi; Casemiro, Herrera, Torres; Quaresma, Brahimi, Martinez.

Publicerad 2015-04-21 kl 23:17

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.