TV: Club Brugge ångar på - slog Porto och tog andra raka segern

Club Brugge ångade efter förra veckans seger och vann mot Porto med 4-0.
Segern var belgarnas andra raka i gruppspelet och nu leder man grupp B.

1:20

Se Skov Olsens 3-0-mål i spelaren ovan.

Club Brugge inledde sitt Champions League-äventyr förra veckan på bästa sätt när man hemmaslog tyska storklubben Bayer Leverkusen. När man reste till Porto under tisdagen hoppades man på att ta en andra raka seger – och det skulle man lyckas med.

Efter 15 minuter rev Portos högerback João Mario ner Brugges Tasos Sidiropoulos i eget straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Ferran Jutgla, som man värvat från FC Barcelona i sommar, och satte 1-0.

Det resultatet stod sig in i halvtid och i den andra halvleken skulle Jutgla istället agera framspelare när gästerna utökade sin ledning. Spanjoren slog en smart passning som friställde Kamal Sowah bakom Portos backlinje och vänsteryttern placerade säkert in 2-0.

Sedan kom 3-0 bara minuter senare. Ett listigt inlägg av Björn Meijer letade sig hela vägen igenom Portos straffområde till danske Andreas Skov Olsen vid den bortre stolpen, som obehindrat kunde stöta in 3-0.

17-årige Antonio Nusa fastställde sedan slutresultatet med en minut kvar att spela av ordinarie tid, och blev samtidigt den förste spelaren född 2005 att göra mål i Champions League.

Segern innebär att Club Brugge toppar grupp B med full pott efter två omgångar. Leverkusen placerar sig bakom på andra plats och Atletico Madrid placerar sig på tredje plats. Porto, i sin tur, är tabelljumbo efter två raka förluster på de inledande två omgångarna.

Porto: Diogo Costa - João Mario, Pepe, Carmo, Zaidu - Otavio, Eustaquio, Uribe, Galeno - Pepê, Evanilson.

Club Brügge: Mignolet - Odoi, Mechele, Sylla, Meijer - Nielsen, Onyedika, Vanaken - Skov Olsen, Jutgla, Sowah.

Publicerad 2022-09-13 kl 23:11