TV: Galna CL-kvällen - här är alla nya rekord

21 mål — bara på 45 minuter, Luiz Adriano gjorde fyra mål på en halvlek och Sjachtar Donetsk ledde med 6—0 i paus.

Tisdagskvällens Champions League-fotboll blev något utöver det vanliga.

7—0 borta mot Bate Borisov.

Med det resultatet tangerade Sjachtar Donetsk rekordet för den största bortasegern i Champions Leagues historia, en notering som klubben delar med franska Marseille.

Rekordtangeringar i alla ära.

Tisdagskvällen bjöd på så oändligt mycket mer än så, och i slutändan var det att bara nya rekord som räknades.

• Åtta matcher resulterade i 21 mål på 45 minuter.
  • Luiz Adriano, som totalt gjorde fem mål, petade bort Zlatan Ibrahimovic när anfallaren skickade in fyra mål för Sjachtar Donetsk under matchens första 45 minuter. Den svensken anfallaren, som missade Paris SG:s 1—0-möte med Apoel på grund av den envisa hälskadan, hade den tidigare rekordnoteringen med tre mål under den första halvleken i fjolårets möte med Anderlecht.
  • Annons
  • Sjachtar Donetsk gjorde sex mål i första halvlek.

Målshow i Rom

En av omgångens märkligaste matcher utspelade sig i Italien, närmare bestämt i huvudstaden Rom. Där öppnade Bayern Münchens Arjen Robben målskyttet i den nionde minuten. Den nederländske landslagsspelaren lurade Ashley Cole, vek inåt och knorrade fint in bollen i målvaktens bortre hörn.

Snyggt.

Men det var bara början på uppvisningen som Roma skulle få uppleva på nära håll inför hemmapubliken på Olympiastadion.

Mario Götze ökade på till 2—0 i den 23:e minuten — och sedan kom målen snabbt. Robert Lewandowski slog till i den 25:e minuten. Robben i 30:e. Thomas Müller i 36:e. I andra ökade Franck Ribery och Xherdan Shaqiri på till sju gjorda mål. I Roma var det bara Gervinho som hamnade i målprotokollet.

"Nytt Barcelona"

- Efter en halvtimme var matchen över. Efter det blev allt enklare för dem och svårare för oss. Det var som att se ett nytt Barcelona, säger Daniele De Rossi enligt uefa.com.

Arjen Robben:

- Roma är ett bra lag och vi hade räknat med en mycket tuffare match. Vi gjorde otroliga saker på planen, men vi måste fortsätta var ödmjuka. Vi har fortfarande saker att förbättra, även om det kan låta märkligt efter en 7—1-seger.

Även Londonpubliken bjöds på en målfest.

Chelsea vann med hela 6—0 mot Maribor, där Eden Hazard hittade rätt två gånger om. I Barcelona ordnade Neymar, Lionel Messi och Sandro Ramirez 3—1-segern mot Ajax.

Publicerad 2014-10-21 kl 22:52