TV: Hattrick av Welbeck när Arsenal vann lätt

Det blev Danny Welbecks kväll när Arsenal tog tre Champions League-poäng.

Nyförvärvet gjorde hattrick i 4-1-vinsten mot Galatasaray

Arsenal hade det jobbigt mot Dortmund i inledande CL-omgången då de inkasserade en tung förlust. Londonlaget hade emellertid mer medvind när Galatasaray kom på besök.

Efter 20 minuters spel fanns det ingadirekt  tydliga linjer i Arsenals spel, men i 22:a minuten avancerade Alexis Sanchez på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål där Danny Welbeck i närkamp med en försvarare kunde dirigera bollen i mål bakom Muslera.

Tio minuter senare var det dags igen för Arsenal och Welbeck. Anfallaren tog sig förbi Felipe Melo och kunde rulla bollen under den utrusande Muslera.

Efter ett kort avbrott på grund av en inkastad bengalisk eld så sprang Arsenal återigen igenom Galatasarays försvar och Alexis Sanchez kunde sätta 3-0 för hemmalaget.

Andra halvlek tog vid där den första slutade - med nya Arsenalmål. Welbeck tog sig in bakom Kaya och med ett välavvägt avslut satte han 4-0 för Arsenal.

En timme in i matchen tändes en liten låga hopp för Galatasaray. Yilmaz drogs ner av Szczesny som fick rött kort samtidigt som Galatasaray fick straff. David Ospina hoppade in i Arsenals mål men fick vittja det direkt efter att Yilmaz satt straffen i mål.

Galatasaray hade sedan några reduceringsmöjligheter men Ospina kunde freda sitt mål och i matchens slutskede var Arsenal nära 5-1 men Semih kaya kunde rädda på mållinjen.

Publicerad 2014-10-01 kl 23:35