TV: Malmös CL-äventyr över: "Skandal"

Malmö FF förlorade hemma mot Juventus efter att man inte orkat stå emot i den andra halvleken. Italienarna gjorde mål genom Llorente och Tevez.
- Det är skandal, sa Åge Hareide i TV6 och syftde på Juventus andra mål.

Malmö FF möter ikväll Juventus hemma i Champions League. Tränaren Åge Hareide har tagit ut sin startelva utan några större utropstecken.

Malmö FF ställer upp i sina himmelsblå tröjor medan Juventus kom ut med sitt illgröna ställ.

Hittills i matchen har svenskarna varit offensiva, och hyser ingen respekt för motståndet. Man har haft mycket boll på Juventus planhalva, men ännu inte skapat några riktigt farliga målchanser.

Juventus skapade matchens första målchans efter femton minuter, då mittfältaren Arturo Vidal klippte till med ett skott inne i straffområdet. Robin Olsen var dock med och stod för en jätteräddning på mållinjen.

Efter dryga 20 minuter fick Malmö en frispark utanför Juventus straffområde. Magnus Eriksson stegade upp med en väldigt lång ansats, men lyckades träffa Carlos Tevez som stod ensam som mur.

Malmö kunde ha fått en straff efter trettio minuter då Markus Halsti på en hörna revs ner av Juventus-försvar. Men domaren valde att fria till finländarens ilska.

I den 35:e minuten fick Juventus ett jätteläge i straffområdet då Malmös backlinje gått bort sig. Mittfältaren Claudio Marchisio fick ett drömläge inne i straffområdet, men Robin Olsen stod för en jätteräddning och höll kvar de himmelsblå i matchen.

Malmös bästa chans fick Emil Forsberg efter att ha blivit framspelad av Markus Rosenberg, som tagit ner en längre boll från försvaret. Men norrländska yttern misslyckades med avslutet och skött i burgaveln från en snäv vinkel.

Efter en misslyckad Pirlo-frispark fick även Emil Forsberg ett en-mot-en-läge från halva plan. Men även denna gång blev det ett tamt avslut utanför Buffons målram.

----

Direkt i den andra halvleken drog Juventus markant upp tempot, och det belönades direkt. På en kontring rundade Llorente målvakten Olsen och placerade in 1-0 till de italienska mästarna.

Juventus har efter målet fortsatt att dominera och Malmö har svårt att hitta sin organisation här i den andra halvleken.

Det för dagen illgröna laget rullar runt och hittar rill slut Marchisio utanför straffområdet som ostört får ladda skott. Men skottet går rakt på Olsen som enkelt kunde stoppa bollen.

Malmö bytte ut Kiese Thelin och fick in Pawel Cibicki, samtidigt som Juventus tog in Llorente för att få in Alvaro Morata.

Svenskarna är riktigt trötta just nu och får inte igång något eget spel. Samtidigt är inte italienarna jättesugna på att gå framåt, utan matchen står lite och väger.

I matchens 87:e får Alvaro Morata ett lysande läge i straffområdet, men skjuter i ribban från bara någon meters hål.

Ett fullsatt stadion gjorde sitt för att lyfta sitt MFF mot en kvittering, men hemmalaget kunde inte rubba Juventus dominans. I den 88:e minuten skickade Tévez in även 2—0. Innan målet föll Erik Johansson i en närkamp och efter protester för en utebliven frispark visades mittbacken ut.

Chansen till en åttondelsfinal är nu borta för MFF, men i och med Olympiakos (sex poäng) förlust mot Atlético Madrid kan Malmö nå tredjeplatsen som ger en 16-delsfinal i Europa League. Då krävs det seger i den sista omgången borta mot Olympiakos den 9 december.

Malmö FF: Olsen; Tinnerholm, E Johansson, Helander, Ricardinho; Eriksson, Adu, Halsti, Forsberg; Rosenberg, Kiese Thelin

Bänk:  Azinovic, Concha, Konate, Thern, Cibicki, Rakip, Mehmeti

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tevez, Llorente

Bänk: Storari, Ogbonna, Evra, Pereyra, Morata, Coman, Giovinco

Publicerad 2014-11-26 kl 22:40