TV: Malmös eufori - ett mål ifrån CL efter drömresultatet

Salzburg spelade ut Malmö och gick mot en promenadseger. Men plötsligt kom jättetavlan. Emil Forsberg fick bollen till skänks, och rullade in den 2-1-reducering som ger svenskarna hopp inför returen.

- Vi är elva hjältar idag, säger han till TV6 efteråt.

CL-playoffen blev spännande direkt mellan Malmö FF och Salzburg. Redan efter ett par minuter tvingade österrikarna Robin Olsen till en kvalificerad räddning.

Men efter 13 minuter kom ett ännu bättre läge - för MFF. Genom ett finfint anfall där Isaac Kiese Thelin påpassligt klackpassade bollen inne i straffområdet blev Markus Rosenberg helt ren vid bortre stolpen. Men istället för att lägga upp bollen i nättaket satt hans avslut med vänsterfoten lågt, och då lyckades keepern Péter Gulácsi rädda.

I nästa anfall kom matchens första mål, åt fel håll sett med Malmöögon. Salzburgs Franz Schiemer utnyttjade en retur till att skjuta in 1-0 i Olsens bortre hörn. Detta efter att Emil Forsberg misslyckats med att rensa bort bollen från straffområdet.

Med en halvtimme spelad skickade Jonatan Soriano iväg ett stenhårt skott som satt rungande hårt i Malmös ribba. I den 40:e minuten prickade han sedan ramverket på nytt, denna gång ena stolpen. Totalt sett var det Sorianos tredje ramträff, för det var spanjorens stolpträff som blev upptakt till Schiemers 1-0 tidigar i halvleken.

Knappt tio minuter in i andra halvlek blev det fjärde gången gillt för Soriano. Med en frispark prickade han stolpen ännu en gång, men denna gång smektes bollen vidare in i mål till 2-0 för Salzburg.

Med 20 minuter kvar att hittade Simon Kroon efter vissa om och men fram med ett perfekt lågt inlägg till Markus Rosenberg i straffområdet, men återigen lyckades Péter Gulácsi rädda för österrikarna.

I 77:e minuten kom Kevin Kampl fri med Robin Olsen, men trots att han lyckades runda keepern stoppades hans skott upp på mållinjen. Mycket nära 3-0 för Salzburg.

Då, när det såg som mörkast ut, hände något mycket oväntat. Péter Gulácsi skulle plocka ner en enkel höjdboll, men kolliderade i stället med sin egen försvarare. Plötsligt var Emil Forsberg fri - och rullade in reduceringen till 2-1 i tom bur.

Ett strålande resultat för MFF, som trots sitt spelmässiga underläge på tisdagen nu har ett väldigt bra utgångsläge inför returen om knappt en vecka. Det räcker att vinna med 1-0 för att gå vidare till gruppspel i Champions League.

- Nu har vi en bra match att vänta oss hemma. Vi vet vilket stöd vi har där, så det kommer att bli roligt, säger Emil Forsberg till TV6 efter slutsignalen.

Han konstaterar att hans mål var turligt, men påpekar samtidigt att det var starkt av MFF att inte vika ned sig trots att det under långa stunder var tungt för svenskarna där ute.

- Salzburg satte press och tvingade oss till många bolltapp. Vi fick ingen tid på oss. Men när vi väl tagit oss ur pressen fanns det hur stora ytor som helst ute på kanterna. Det gäller bara att vi är smarta nog att utnyttja dem.

MFF: Olsen, Tinnerholm, Helander, Johansson, Ricardinho, Halsti, Adu, Kroon, Rosenberg, Thelin, Forsberg.

Salzburg: Gulácsi, Schwegler, Schiemer, Ulmer, André Ramalho, Mané, Ilsanker, Leitgeb, Kampl, Sabitzer, Jonatan Soriano.

Publicerad 2014-08-19 kl 22:59