- Det är oförlåtligt för en sådan klubb, säger TV4 Plays expert Siavoush Fallahi.

4:10

Avbryt
Försök igen

Manchester United var tvunget att vinna tisdagskvällens gruppavslutning mot Bayern München, som redan var klart för slutspel, för att ha chans att gå vidare till åttondelsfinal i Champions League. Seger på Old Trafford var dock inte nog, man behövde även förlita sig på att FC Köpenhamn och Galatasaray skulle sluta oavgjort.

Men så blev det inte.

Mötet började i ett högt tempo och Bayern München tog tag i taktpinnen direkt. Harry Kane och Joshua Kimmich testade båda lyckan tidigt, men André Onana kunde rädda båda försöken relativt enkelt.

United jobbade sig successivt in matchen. Drygt 20 minuter var spelat när Luke Shaw testade den stora bössan från distans vilket tvingade Manuel Neuer att boxa ut bollen till hörna.

I 40:e minuten tvingades Harry Maguire bryta med en befarad skada. Han ersattes av Jonny Evans. Ytterligare en smäll kom i halvtid för de rödklädda då Luke Shaw behövde byta, vilket innebar att Aaron Wan-Bissaka kom in.

0-0 var ställningen i paus, men i början av andra halvlek fick hemmalaget ett jätteläge att ta ledningen. Bruno Fernandes blev helt ren utanför straffområdet och fick ett öppet skottläge - men avslutet gick högt över.

- Svagt avslut, sa expert Jens Fjellström i TV4 Plays sändning.

Kort efter att Fernandes brände bollen högt över ribban på Old Trafford tog FCK ledningen på Parken. Ett resultat som i det läget innebar att Manchester United var utslaget ur Champions League redan i gruppspelet.

Till råga på allt tog Bayern München ledningen med 20 minuter kvar att spela i England. Efter ett läckert kombinationsspel blev Kingsley Coman fri framför mål och kunde trycka dit 0-1.

- Ett långt och metodiskt anfallsspel som till slut bär frukt. I det läget missar inte Kingsley Coman. Han nyper dit den distinkt, sa Fjellström.

Manchester United har därmed släppt in 15 mål i höst. Enligt statistisktjänsten OptaJoe är det ett facit som är sämst någonsin för en engelsk klubb: inget annat Premier League-lag har släppt in så många mål i gruppsfasen i turneringen tidigare.

Bayern München vann till slut matchen med 1-0 och är därmed vidare till åttondelsfinal. För Manchester Uniteds del är Europaäventyret över helt.

Inte nog med att klubben missar slutspelet i Champions League, Erik ten Hag och hans mannar slutar även sist i gruppen vilket innebär att det inte heller blir något spel i Europa League i vår. Ett fiasko, alltså.

- Det saknas driv och energi i laget, men också kvalitet. De utmanade inte Bayern en enda gång och gjorde det inte svårt för dem. Det blir smått omöjligt att ro på ett lag som Bayern då, säger TV4 Plays expert efter slutsignal.

Siavoush Fallahi fyller i:

- Det var inte den här matchen Manchester United skulle vinna, det var mot FCK och Galatasaray. Det var i de matcherna de visade att de inte är tillräckligt bra för att gå vidare.

- Även om de hade vunnit i dag hade det inte betytt någonting. Det tycker jag är oförlåtligt för en klubb som Manchester United. Det är inte ett godkänt gruppspel.

Det är första gången sedan säsongen 2005/06 som Manchester United är utslaget från allt Europaspel innan jul, bortsett från åren de inte kvalificierat sig. Laget har dessutom aldrig tagit så få poäng (4) i ett Champions League-gruppspel tidigare.

Supportrarna visade sitt missnöje efter slutsignal genom att bua ut laget.

"Resultatet i kväll var inte fruktansvärt. Hela höstsäsongen har varit det", skriver BBC-journalisten Simon Stone.

FC Köpenhamn gör alltså Bayern München sällskap till slutspelet.

Manchester United: Onana - Dalot, Maguire, Varane, Shaw - McTominay, Amrabat - Anthony, Fernandes, Garnacho - Højlund.

Bayern München: Neuer - Mazraoui, Upamecano, Min-jae, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, Musiala, Sané - Kane.