TV: Messi bakom Barcelonas avancemang - PSG utslaget

Med 19 minuter kvar hade Paris Saint-Germain slagit ut Barcelona ur Champions League.
Men jätteskrällen uteblev.
Leo Messi kom in och styrde upp hemmalaget, som gick vidare efter 1-1.

Andra halvlek hade precis börjat när marseljäsen plötsligt bröt den tystnad som uppstått under pausvilan på Camp Nou. De tillresta PSG-supportrarna hade stämt upp i sång från sin plats långt, långt upp på de branta läktarnas översta etage.

Men sången blev kortvarig.
För den övergick i jubel.

En PSG-kontring. En perfekt djupledsboll från Zlatan Ibrahimovic till Javier Pastore. Ett lika perfekt avslut.
1-0 till Paris Saint-Germain i den i 50:e matchminuten. Ett mål som där och då tog PSG till semifinal.

I samma ögonblick knöt Leo Messi skorna på Barcelonas bänk.
Den lårskadade argentinska stjärnan var bara tänkt att användas i nödfall - och så blev det. Barcelona var alltför uddlöst utan honom.

I stället fick publiken se ett modigt bortalag skapa oreda i hemmalagets nödlösning till försvar, med Adriano jämte Gerard Piqué i mitten. Ibrahimovic var ständigt den naturliga referenspunkten i PSG:s anfall och spelade i första halvlek fram Ezequiel Lavezzi och Lucas till var sitt riktigt bra läge innan Pastore förvaltade hans passning i andra.

Men. I den 62:a minuten kom så Messi in i stället för sin ersättare Cesc Fàbregas - och Barcelona blev genast ett mycket giftigare lag.

Nio minuter senare drev Messi bollen mot PSG:s straffområde, stack in den till David Villa som lade tillbaka den till Pedro. Det efterföljande skottet var otagbart för Salvatore Sirigu. 1-1 och Barça var vidare på fler gjorda bortamål efter 3-3 totalt.

Paris Saint-Germain lämnar Barcelona och Champions League med hedern i behåll. Zlatan Ibrahimovics lag bjöd i allra högsta grad upp till dans, förlorade inte någon av de två matcherna mot dunderfavoriten Barcelona och dubbelmötet levde hela vägen i mål.

Publicerad 2013-04-10 kl 22:38