TV: Molde var på väg mot skräll - sänktes av Galatasaray-norsk på tilläggstid

Molde var nära att få med sig ett 2-2-resultat i Champions League-playoffet mot Galatasaray.
Galatasaray vann med 3-2 inför returen på tisdag.

5:38
Höjdpunkter: Galatasaray avgjorde på övertid
1:30
Midtsjö avgör för Galatasaray och sänker Molde

Den regerande norska mästaren Molde har tagit sig till Champions Leagues playoff-spel, där man lottats mot den regerande turkiska mästaren Galatasaray. Under onsdagskvällen inleddes dubbelmötet på Aker Stadium i Molde och då var norrmännen nära att få med sig ett starkt resultat till returmötet.

Martin Ellingsen gav gästerna ledningen redan i den åttonde minuten på hörna. Men ledningen fick de inte behålla länge.

I den 25:e minuten kvitterade Sergio Oliveira på frispark och fyra minuter senare gav Mauro Icardi hemmalaget ledningen genom ett läckert volleymål i nättaket bakom Jacob Karlström.

I slutet av den första halvleken hade Galatasaray även ett tredje mål i nät. Yunus Akgun slog till från straffområdeskanten men målet dömdes bort på grund av en regelöverträdelse i uppbyggnaden till målet.

Istället var det Molde som gjorde matchens nästa mål. När den andra halvleken var tio minuter gammal var Kristoffer Haugen först på ett inlägg i offensivt straffområde. Han svarade med ett avslut intill den högra stolpen till 2-2 på resultattavlan.

Molde hade därefter tre stora chanser att återigen ta ledningen men kunde inte konvertera någon av chanserna till mål. Det skulle komma att bli kostsamt.

På tilläggstid i den andra halvleken bli Icardi frispelad bakom Moldes backlinje och kom en mot en med Karlstrøm. Men istället för att ta avslut spelade han i sidled till Galatasaray-norrmannen Fredrik Midtsjø som löpt med och kunde peta in 3-2 i öppet mål. Kanske njöt Midtsjø lite extra då han mellan 2010 och 2017 representerade en av Moldes stora rivaler: Rosenborg.

Galatasaray vann det första mötet med 3-2 inför returen som spelas i Istanbul på tisdag.

Molde: Karlstrøm - Haugan, Bjørnbak, Ellingsen - Knudtzon, Eriksen, Mannsverk, Breivik, Haugen - Brynhildsen, Eikrem.

Galatasaray: Muslera - Boey, Nelsson, Bardakci, Angeliño - Kutlu, Oliveira - Akgun, Mertens, Akturkoglu - Icardi.

Publicerad 2023-08-23 kl 23:15