TV: Monaco chockade Arsenal - vann med 3-1 i London

Ett skadedrabbat Monaco kom till London som stora underdogs.
Trots det tog man en blytung seger med 3-1.
- Vi ville vinna lite mer än Arsenal, säger Dimitar Berbatov i TV6.

Arsenal inledde piggast där man satte en hög press, men Monaco jobbade sig in i matchen ju längre halvleken led. Chanserna var få, men Alexis Sanchez fick matchens första heta läge efter en fin passning från Özil. Avslutet var inte lika vasst och Subasic hade kontroll över bollen som gick över ribban. Kort därefter hade Arsenal en farlig kontring där Bellerin passade fint in till Giroud i straffområdet, men fransmannen fick felträff med högerfoten och brände ett bra läge.

I 38:e minuten skulle Kondogbia chocka hemmapubliken när hans jätteträff gick in i mål via Mertesacker. 1-0 till Monaco och ett stort jubel bland bortafansen.

Direkt i inledningen av andra halvlek hade Giroud ett bra läge att kvittera efter Alexis Sanchez räd på högerkanten, men återigen fick fransmannen en felträff strax utanför. Istället skulle Monaco via en snabb kontring återigen chocka Arsenal och Berbatov kunde distinkt göra 2-0 för Monaco. En rejäl uppförsbacke för hemmalaget.

Alexis skulle få till ett bra skott som Subasic lämnade retur på, men Giroud gjorde återigen en jättemiss med högerfoten med ett nästintill öppet mål. Ingen rolig kväll för fransmannen som kort därefter byttes ut mot Theo Walcott. Engelsmannen skulle några minuter senare skapa ett jätteläge som Welbeck till slut skulle bränna från nära håll. Skyttet stämde inte för Arsenal denna kväll, men i matchens slutskede tände inhopparen Oxlade-Chamberlain lagets hopp med en fin placering vid Subasics vänstra stolpe.

Samme Chamberlain skulle sedermera bli syndabock när hans bolltapp innebar att Carrasco utnyttjade ett kontringsläge och gjorde 3-1 till Monaco. Ett mål som gör monegaskerna till storfavoriter inför hemmamötet i Monte Carlo, som spelas den 17:e mars.
- Vi kämpade över hela planen och ville kanske vinna lite mer än de ville. Det var nog ingen som förväntade sig det här men vi är bra och tror på oss själva, säger Dimitar Berbatov i TV6.

I klippet ovan ser du Sporten med höjdpunkter från matchen! Bilder från Champions League kommer cirka 5.50 in i klippet.

Publicerad 2015-02-25 kl 22:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.