TV: Oavgjort mellan Atletico Madrid och Celtic

Avbryt
Försök igen

Celtic jagade sina första poäng i årets Champions League när laget tog emot Atletico Madrid på Celtic Park.

Då startade den svenske mittbacken Gustaf Lagerbielke på bänken.

Från bänken fick han se sitt Celtic ta ledningen redan efter fem minuter då Matt O'Riley skar genom hela Atleticos försvar med en passning och Kyogo Furuhashi lyfte in ledningsmålet över Jan Oblak.

- Sin andra fullträff i Champions League. Turneringen han drömde om att få spela när han satt på pojkrummet, nu är han plötsligt här och dessutom målskytt två gånger om i turneringen, sa kommentatorn Tobias Carlsson i TV4 Play.

Precis efter målet tvingades Celtic till ett tidigt byte då Reo Hatate tog sig mot baksidan av låret. Han ersattes av Paulo Bernardo.

När GregTaylor fällde Molina i den 24 minuten pekade domaren på straffpunkten. Antoine Griezmann lyckades inte överlista Joe Hart utan drog bollen i stolpen men tog därefter vara på sin egen retur och kvitterade.

Celtic svarade direkt då Palma tryckte in ledningen för med ett distinkt skott till höger i straffområdet fyra minuter senare.

- Hade det varit tak på den här arenan hade nog taket lyft litegrann, nu är det snarare molnen som skingras när publiken skriker ut sin glädje, sa Carlsson.

Men Atletico kom tillbaka än en gång.

Alvaro Morata nickade in 2-2 tio minuter in i den andra halvleken. Spanjorerna tvingades sedan avsluta matchen med tio man efter att Rodrigo de Paul dragit på sig sitt andra gula kort i den 82 minuten.

Matchen slutade 2-2 och därmed tog Celtic sin första poäng i årets CL. Atletico har fem inspelade poäng och ligger tvåa i gruppen, en poäng bakom ledande Feyenoord.

Celtic: Hart - Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor, McGregor, O'Riley, Hatate, Maeda, Palma, Kyogo.

Atletico: Oblak - Molina, Savic, Witsel, Hermoso, De Paul, Koke, Saul, Galan - Griezmann, Morata.

Streama alla matcher från Champions League på TV4 Play.