TV: Se Chicharito sänka Atletico - Real vidare till CL-semi

Bara minuter återstod av Madridderbyt, då hände allt på en gång.
Arda Turan utvisad, Chicharito gjorde mål - och Real slog ut Atletico ur Champions League.

Ett skadedrabbat Real Madrid tvingades till okonventionella lösningar i kvartsfinalen av Champions League mot Atletico.

På förhand hade det spekulerats i att antingen Pepe eller Sergio Ramos skulle få lämna sin vanliga backplats och täcka upp på mittfältet för Real. Och Carlos Ancelotti valde den sistnämnde, som flyttades fram centralt för att kampera ihop med Toni Kroos i ett 4-4-2-system.

Man kan inte påstå att det kryllade av chanser under den första halvtimmen, men James och Ronaldo hotade med frisparkar, medan Atletico inte riktigt nådde fram, trots studntals bra spel.

Precis före pausvilan blev Cristiano Ronaldo mer eller frispelad vid kanten till Atleticos straffområde. Men portugisens avslut satt rakt på den utrusande målvakten Oblak, och lagen gick till pausvila med 0-0.

Direkt i andra halvlek skickade Chicharito iväg ett skott ur snäv vinkel, men fick se bollen passera bara någon decimeter utanför ena stolpen.

Med kvarten kvar hettade matchen till något oerhört. Arda Turan, som redan var varnad, kom högt upp med dobbarna i en duell mot Sergio Ramos, och även om det inte förekom någon direkt hårdhänt behandling visade domaren gult kort, för farligt spel. Därmed tvingades Atletico avsluta matchen med tio spelare på planen.

Nästan direkt efter den händelsen var Chicharito när att göra mål, men via en försvarare studsade bollen ut till hörna. Riktigt nära för mexikanarens del.

Det blev ju 0-0 när Atletico och Real möttes i den första kvartsfinalen på Vicente Calderón förra veckan, och om det resultat upprepats på onsdagskvällen väntar förlängning.

Med en man mer ökade Real dock tempot lite till.

Laget kom i våg efter våg och till slut kunde inte Atlético stå emot. Ronaldo tog sig in i straffområdet, väggspelade och släppte till Javier Hernández som fick öppet mål och stötte in matchavgörande 1-0.

- Det var ett av mina viktigaste mål, sade Hernandez.

- Jag är stolt över mitt lag. Ibland spelar vi bra ibland dåligt, men jag är så stolt över spelarna och att vara tränare för de här killarna som verkligen gav allt i den här matchen, sade Diego Simeone, tränare i Atletico Madrid.

Nu återstår det att se vilka lag som möts i semifinalerna. Real, Barcelona, FC Bayern och Juventus är kvar i turneringen. Lottningen sker på fredag klockan tolv och fotbollskanalen.se sänder direkt.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao; Pepe; Kroos, James Rodriguez, Isco; Hernandez, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Gámez; Tiago, Koke; Saúl, Arda, Griezmann - Mandzukic.

Publicerad 2015-04-22 kl 23:51