United vände och vann efter Depays dubbla mål

Memphis Depay har presenterat sig på riktigt för sina nya supportrar. Med dubbla mål mot Clüb Brügge så var han en stor nyckel till att United vände och vann med 3-1 i det första playoff-mötet.

Redan efter åtta minuter tvingades Romero att släppa in sitt första mål i United-tröjan. En frispark utanför straffområdet styrdes på Januzaj och ändrade bollbanan. För att få bort bollen slängde sig Michael Carrick fram, men istället så lyckades han styra in bollen bakom sin egna målvakt.

Bara fem minuter senare så kvitterade Memphis Depay till 1-1 efter att United tryckt ner det belgiska laget. Mittfältaren fick bollen utanför straffområdet och kunde enkelt skjuta in bollen i mål.

Med tre minuter kvar innan pausvilan så gjorde Depay sitt andra mål för kvällen. Holländaren vek in från kanten och skruvade vackert in bollen i det bortre hörnet. I den 81:e matchminuten drog ytterbacken Brandon Mechele på sig sin andra varning och reducerade Club Brugges antal spelare på planen. Försvararen är dessutom avstängd i returen.

På tilläggstid så nickade även den inbytte Fellaini in 3-1-målet för United som kan visa sig väldigt avgörande inför nästa veckas retur i Belgien. Det blev inga fler mål i matchen utan United har ett gott läge efter det första mötet trots det tidiga insläppta målet.

Publicerad 2015-08-18 kl 22:40