Zlatan hjälte för PSG mot Barca

Paris Saint-Germain klarade 2-2 mot Barcelona. Det kan de tacka en viss Zlatan Ibrahimovic för, svensken stod för ett mål och en assist.

Zlatan firar kvitteringen mot Barcelona

Trots att Barcelona stack upp var det PSG som skapade flest chanser under matchens första 20 minuter. Förutom Lavezzis stolpträff var Valdes tvungen att sträcka sig ordentligt efter skott av bland annat Ibrahimovic och Pastore.

Men det var Barcelona som gjorde matchens första mål och vem gjorde det om inte Lionel Messi. Dani Alves slog en djupledspass med yttersidan och gjorde att Messi kom helt fri med Sirigu. Argentinaren var säker i avslutet och rullade in bollen i det bortre hörnet.

Messi var sedan nära att skruva in 2-0 i det bortre hörnet, men avslutet gick en bit utanför. I samma situation fick Messi ont i höger knä och var synbart hindrad resten av halvleken.

Efter paus stod det klart att superstjärnan inte kunde fortsätta och Fabregas ersatte. Barcelona bekräftar nu att Messi åkt på en skada i höger lår och kommer att undersökas närmare imorgon.

Med kvarten kvar av matchen fick Zlatan Ibrahimovic sitt bästa läge dittills i matchen. Efter att två spelare i Barcelona låg skadade och upphävde offsiden. Zlatan fick bollen, men avslutet var svagt.

Med elva minuter kvar fick svensken läget igen, han tog vara på en stolpretur ur misstänkt offsideposition och denna gång missade han inte. 1-1 i matchen, 1-1 mellan Zlatan och Messi.

Barcelona tog sedan ledningen igen och man gjorde det på straff. PSG-målvakten Sirigu missade helt i en utrusning och kapade Sánchez istället för att ta bollen. Domaren blåste straff och då klev Xavi fram. Spanjoren placerade in bollen nere vid målvaktens vänstra stolpe.

Det tog dock inte slut där. När det endast återstod några få sekunder kvar av matchen klev Zlatan fram igen. Svensken nickade ner en höjdboll till Matuidi, dennes skott var kanske inte det hårdaste, men den letade sig in i mål via Valdes. Målet var inte helt olikt det 4-4 mål som Zlatan assisterade Rasmus Elm till i Sveriges Bragd i Berlin.

Laguppställningar:

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell -  Lucas, Beckham, Matuidi, Pastore - Ibrahimović, Lavezzi

Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Iniesta, Busquets - Sánchez, Messi, Villa

Publicerad 2013-04-02 kl 22:22