Zlatan målskytt i återkomsten till Malmö - PSG tog storseger

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på Swedbank Stadion. PSG-stjärnan blev också målskytt när Malmö krossades med 5-0.

På förhand handlade allt om Zlatan Ibrahimovic. Malmö-sonen hade kommit tillbaka till staden med sitt PSG för att möta MFF. Men på planen var det andra spelare som visade framfötterna tidigt.

Redan i den tredje minuten öppnade PSG målskyttet när Adrien Rabiot glömdes bort i straffområdet och kunde nicka in bollen till 1-0. I den 14:e minuten slog fransoserna till igen. Angel Di Maria mötte ett lågt inlägg och bredsidade säkert in bollen till 2-0.

I den 23:e minuten fick Jo Inge Berget ett jätteläge att reducera när han fintade sig till ett friläge med Kevin Trapp i PSG-målet. Men norrmannens avslut räddades av Trapp och gick strax utanför stolpen.

Fem minuter in i den andra halvleken så kom det som många Zlatan-fans väntat på. Den svenska superstjärnan fick göra mål på Swedbank Stadion mot sin gamla klubb. Efteråt valde Ibra att inte fira nämnvärt utan gick lugnt tillbaka mot mittplanen.

Markus Rosenberg fick chansen att reducera från straffpunkten men dunkade en stenhård straff i stolpen och ut.

Angel Di Maria utökade ledningen till 4-0 i den 68:e minuten när han tog en fin löpning in i straffområdet och kunde nicka in bollen. Krossen fortsatte i den 82:a minuten när Lucas mycket vackert curlade in en frispark till 5-0 - som också blev matchens sista mål.

I den 85:e minuten byttes Zlatan Ibrahimovic ut och fick ta emot publikens enorma hyllningar.

- Det kändes fantastiskt från första minuten tills att jag blev utbytt, säger svensken till Viasat efter matchen.

- Det här är ett stort ögonblick för mig och min familj. Det går inte att beskriva. Det var här allting började.