Zlatan målskytt när PSG slog Chelsea: "Fantastiskt bra"

Ligue 1

Det blev PSG som gick segrande ur åttondelsfinalen mot Chelsea i Champions League, efter mål av Zlatan Ibrahimovic.
- Jag gör det fantastiskt bra nu, säger PSG-anfallaren till Viasat.

Det var Paris Saint Germain som tog kommandot direkt i rysaren mot Chelsea hemma på Parc des Princes. De första fem minuterna befann sig bollen nästan uteslutande på det engelska lagets planhalva. Bland annat fick Lucas två bra lägen att skjuta.

Efter tio spelade minuter ordnade Zlatan ett bra frisparksläge. Han stegade fram och klippte till bollen själv - och den seglade nästan ända in i mål.

Tjugo minuter in i matchen tilldelades Zlatan en varning, efter en ful stämpling på Mikel. Strax därefter var Chelsea, som hade varit tämligen osynliga, nära att sätta ledningsmålet. Costa vräkte sig fram och nickade bollen mot mål - Trapp fick precis upp en hand och lyckades styra bort den.

Chelsea åt sig in i matchen, även om PSG hade ett större bollövertag. Både Zlatan och Di Maria hade två fina lägen, men fick inte riktigt till det.

I den 39:e minuten såg Zlatan till att sätta den. Han fick ännu ett frisparksläge - och denna gången satte han dit den. Det var hans 28:e mål för PSG den här säsongen. Enligt Infostrada blev han också den första spelaren att göra minst ett CL-mål varje kalenderår de senaste tio åren.

Men lyckan varade kort. Med bara minuten kvar av första halvlek satte Mikel 1-1 efter en hörna.

Andra halvlek inleddes med chanser åt båda hållen. Diego Costa fick ett riktigt bra läge, men Trapp fortsatte att spela bra i mål. Därefter hade Di Maria ett bra skott, som seglade över, och även Zlatan fick en ny chans att sätta den. Men bollen ville inte in.

PSG jagade efter ett ledningsmål i andra och flyttade upp större delen av laget. Detta öppnade upp ytor för Chelsea i anfallet.

Med ungefär kvarten kvar att spela bytte tränare Blanc in Cavani istället för Lucas. Bara minuten senare fick han chansen efter ett inlägg från Di Maria - och såg till trycka dit den.

Resultatet 2-1 stod sig också matchen ut, vilket innebär att det är fördel PSG inför returen den 9 mars i London. Det återstår att se vem som går vidare, men i nuläget är Zlatan ett steg närmare den åtråvärda titeln.

Svensken menar att det här är den bästa versionen av PSG sedan han kom till klubben.

- Jag tror det. Under mina år så är det här absolut det bästa laget vi har haft, säger Zlatan till Viasat.

Och Ibrahimovic tror på avancemang till kvartsfinalen.

- Spelar vi som i dag är jag inte alls orolig.

Zlatan berömmer också sig själv och sin egen form just nu.

- Jag gör det fantastiskt bra. Det här är nog min bästa säsong hittills. Jag har gjort 28 mål och tio assist, var det någon som sa till mig. Jag har aldrig gjort det bättre, säger svensken.