Zlatans CL-äventyr över när City vann

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic dröm gick inte i uppfyllelse. Man City höll undan hemma i Manchester och är därmed vidare i Champions League.

2010 nådde Zlatan Ibrahimovic semifinal i Champions League med sitt Barcelona. Väl där blev det dock respass när man förlorade mot José Mourinho och hans Inter. På tisdagskvällen hade "Ibra" åter chansen att nå semifinalen i Europas största klubblagsturnering.

I den första kvartsfinalen som spelades i Paris förra veckan, fick Manchester City med sig ett fint 2-2 resultat och hade inför kvällens möte ett bra utgångsläge.

De dröjde dock inte många minuter innan PSG kunde ha fått en drömstart. Edison Cavani var onside på sin löpning i straffområdet men Angel Di Marias passning var alldeles för hård.

Efter drygt en kvarts spel gjorde Fernandinho ner Rabiot utanför Manchester Citys straffområde. Domaren blåste frispark och i vanlig ordning klev Zlatan fram till bollen. Svenskens stenhårda skott tvingade Joe Hart i City-målet till en kvalificerad räddning i sitt högra kryss.

Efter en halvtimmes spel kom Aguero fri med PSG:s målvakt Kevin Trapp. Den tyske keepern kom ut helt fel och rev ner anfallaren, domaren hade inget annat val än att peka mot straffpunkten och visa det gula kortet. Aguero stegade själv fram för att ta straffen men missade och Trapp kunde andas ut när han såg bollen passera hans vänstra stolpe med en halvmeter.

PSG drabbades av ett stort avbräck då Thiago Motta fick utgå på grund av skada strax innan halvtid. Laurent Blanc satte in Lucas Moura i hans ställe.

I början av andra halvlek fälldes Cavani framför Manchester Citys straffområde. Domaren dömde frispark och åter igen klev Zlatan fram för att ta den. Med ett stenhårt skott skruvade han bollen runt muren, men Joe Hart lyckades för andra gången i matchen rädda Zlatans frispark.

Med 14 minuter kvar av ordinarie tid fick Kevin De Bruyne en rullande boll utanför PSG:s straffområde. Belgaren slog till direkt och kunde vackert placera bollen i Trapps vänstra hörn.

Zlatan fick näta en gång - men blåstes av för offside. Resultatet 1-0 stod sig istället och när domaren blåste av matchen innebar det att Zlatans CL-dröm ännu en gång hade krossats.