Argentina vidare efter straffrysare - nu väntar drömfinal

Copa America

Det krävdes straffläggning, men till slut kunde Argentina besegra Colombia och ta sig vidare i Copa América.
Nu väntar Brasilien i en riktig drömfinal natten mot söndag.

Efter straffdramat i EM-semifinalen mellan Italien och Spanien på tisdagskvällen fick fotbollsvärlden bevittna ännu en rysare i natt när Argentina och Colombia gjorde upp om en finalplats i Copa América.

Inter-forwarden Lautaro Martinez gav argentinarna ledningen redan efter sju minuter, framspelad av Lionel Messi. Colombia kvitterade dock till 1-1 genom Luis Diaz med dryga timmen spelad och det var även resultatet efter 90 minuter. Därmed gick matchen direkt till straffläggning.

Där klev Argentinas målvakt Emiliano Martinez fram när han räddade tre av Colombias straffar och blev stor matchvinnare. Argentina vann straffläggningen med 3-2 efter att Messi satt lagets första straff.

Messi uppmärksammades också för att ha spelat vidare med en blodig fotled efter en tackling från Frank Fabra. Inget kunde stoppa Barcelonas superstjärna i jakten på sin första stora titel med Argentina. Under straffläggningen hördes också Messi ropa "Dansa nu!" till Colombias Yerry Mina efter dennes straffmiss.

Nu väntar en drömfinal mellan Messis Argentina och Neymars Brasilien natten mot söndag svensk tid. Brasilien, värdnation för turneringen, besegrade Peru med 1-0 i sin semifinal.