USA till kvartsfinal på hemmaplan

Copa America

Värdnationen USA tog sig vidare till kvartsfinal i Copa América efter en 1-0-seger över Paraguay.

Clint Dempsey gjorde segermålet, 27 minuter in i matchen på Lincoln Financial Field i Philadelphia. Men segern satt långt inne och förbundskaptenen Jürgen Klinsmanns fick svettas på sidlinjen under en nervkittlande andra halvlek sedan DeAndre Yedlin fått två gula kort inom loppet av några sekunder och USA spelat med tio man i mer än 40 minuter.

USA går vidare från grupp A tillsammans med Colombia, som överraskande förlorade med 2-3 mot Costa Rica i Houston, Texas.

Costa Rica tog ledningen i matchen efter bara två minuter efter mål av Johan Venegas. Colombias Frank Fabra kvitterade en kvart senare, Fabra som sedan gjorde ett självmål just innan halvtidsvilan.

Celso Borges gav Costa Rica en tvåmålledning i andra halvlek. Colombia svarade igen med mål av Marlos Moreno med det var för sent och USA vinner nu gruppen på bättre målskillnad, före Colombia.

Publicerad 2016-06-12 kl 06:19