USA vidare till semifinal - Dempsey målskytt

Copa America

USA besegrade Ecuador med 2-1 i Copa América, och är därmed vidare till semifinal.

Amerikanen Clint Dempsey inledde målskyttet när han gjorde sitt tredje mål på lika många matcher i den 22:a minuten. Gyasi Zardes drygade sedan på ledningen till 2-0 i andra halvlek. Michael Arroyo reducerade till 2-1 med en kvart kvar att spela, och amerikanerna fick kämpa för att klara avancemang i turneringen.

Spelet var tufft och matchen slutade med att båda lagen spelade med tio man på plan, efter utvisningar.

USA kommer att möta vinnaren i matchen mellan Argentina och Venezuela, som spelas i Huston den 18 juni.

Publicerad 2016-06-17 kl 06:27