Åttonde raka för Örebro

Dam

Kif Örebro tog en tung seger i damallsvenskan i fotboll på onsdagen. Hemmasegern över Linköping med 2—0 (2—0) innebär att Kif Örebro skuggar tabellettan Rosengård på samma poäng. Malmölaget har dock en match mindre spelad.

Det var Kif Örebros åttonde raka seger — och den sjätte raka då målvakten Stephanie Labbé höll nollan.

Skyttedrottningen Sarah Michael gav med sitt sjätte mål i årets serie hemmalaget ledningen redan i den tolfte minuten. Hon var även med i förspelet till Sanna Talonens 2—0 i 35:e minuten.

Kif Örebro vann bortamötet med Linköping med hela 4—0. Och efter onsdagens förlust får Linköping svårt att leva upp till sina toppambitioner.

- Det känns riktigt surt, och tomt. Nio poäng upp till Örebro på andraplatsen känns mycket inför hösten, sade Linköpings tränare Martin Sjögren till corren.se efter förlusten på Behrn Arena.

Publicerad 2014-07-09 kl 21:44