Borta bäst för Kristianstad - vann igen

Dam

På hemmaplan har fotbollsallsvenska Kristianstad bara tagit tre poäng på sex matcher, vilket är tredje sämst i serien. På bortaplan går det desto bättre.

På söndagen vann laget med 3—2 borta mot Piteå, fjärde segern på sju möjliga försök utanför Kristianstad — ett lika bra bortafacit som tabelltrean Göteborgs. Kristianstad befäster därmed sjätteplatsen i tabellen.

Susanne Moberg assisterade såväl Olivia Wellin till 1—0 som Rebecka Edwards till 2—1. 3—1 var ett självmål. Piteå kvitterade till 1—1 i början av den andra halvleken, men kom därefter aldrig närmare än 2—3 i den 73:e minuten — och ligger på åttonde plats.

Vittsjö vann bottenmötet mot AIK med 2—0 efter att Jane Ross och Emma Sjödahl gjort båda målen före halvtid. AIK är kvar som nästjumbo, tia, på sju poäng — men har ändå distans till poänglösa jumbon Jitex. Vittsjö ligger nia och har nu elva poäng.

Publicerad 2014-08-24 kl 18:45