Gideonsberg flyttas ner

Dam

Det var alltför tufft för Gideonsberg att rädda sig kvar i Norrettan genom att besegra Bollstanäs som har chans till serieseger. Den klassiska föreningen i svensk damfotboll åker ur Norrettan.

Bollstanäs vann med 3-1 (1-0).
Sista målet gjorde Linda Fagerström framför ögonen på sina f d landslagskompisar Susanne Hedberg Fahlström och Åsa Jakobsson som tillsammans med förbundskapten Bengt Simonson sett till att det funnits ordentligt med kompetens på ledarsidan i Gideonsberg i år. Men det hjälpte inte. Spelarnas förmåga räckte inte till.
- Gideonsberg var dock bättre än när vi möttes senast, säger Linda Fagerstöm.
- Deras grundspel var bra. När vi ledde med 1-0 hade de en bra chans till kvittering.
Målvakten(!) My Axelsson gav Bollstanäs ledningen på straff efter 10 minuter efter att Fredrika Karlsson blivit nerdragen när hon skulle ta emot passningen från Linda Fagerström.

I andra halvleks start inbytta Linn Fors ökade till 2-0 efter bara åtta minuter på plan.
Hoppet tändes för Gideonsberg när Hanna Ågren reducerade tre minuter senare.
Fyra minuter före slut avgjorde Linda med 1-3.
- Jag chippade in bollen över målvakten.Vi har Älvsjö hemma i sista matchen. Piteå ska hit till Västerås och möta BK 30. Det är vår 0-1-förlust borta mot Alvik som gör att vi inte har ödet i våra egna händer för att vinna serien.
Publicerad 2008-10-11 kl 23:24