Jättekross efter översvämning

Dam

Åska, regn och en översvämmad plan gjorde att Linköpings målfest mot Jitex kom av sig ett tag.

Men efter ett långt uppehåll kunde matchen återupptas — och Linköping vann till slut med 6—0 (3—0).

Matchen mellan tabellfyran Linköping och bottenlaget Jitex fick avbrytas efter åska och ett kraftigt regnfall som ledde till översvämning på planen. Spelet avbröts efter Linköpings 3—0-mål i den 37:e minuten, men efter en och en halv timmes avbrott kunde matchen spelas klart och hemmalaget bjöd då på ytterligare tre mål.

Tabelltrean Kopparbergs/Göteborg FC hade också målfest, när laget vann hemma över AIK, också med 6—0 (3—0). Manon Melis stod för två mål och två assist i matchen. Sofia Skog inledde hemmalagets målskytte i den 20:e minuten och sedan slog holländskan Melis till två gånger om i den 27:e och 31:e minuten. Sara Lindén och Sofia Skog gjorde också två mål var i matchen.

Samtidigt befäste Örebro sin andraplats i tabellen efter att ha vunnit sin match hemma mot Umeå med 1—0. Målskytt i den matchen blev Sarah Michel. Segern var lagets sjunde raka i damallsvenskan. Senast Örebro förlorade i ligan var mot serieledaren Rosengård den 23 maj.

Bottenmötet mellan Eskilstuna och Kristianstad slutade 0—0.

Publicerad 2014-06-29 kl 19:33