TV: Se Sveriges dundersuccé - vände och krossade Tyskland med 4-2

Dam

Sverige fick en fiaskostart efter två insläppta mål första tre minuterna.
Blågult skulle dock stå för en mäktig vändning och vinna mot Europamästarna med 4-2.

Det hann inte ens gå fem minuter innan Sverige släppte in två mål. Marozsan och Laudehr skulle göra mål för tyskorna, men Sverige började etablera ett anfallsspel ju mer matchen led. Caroline Seger skulle senare stå för en viktig reducering när hon via en tysk försvarare sköt in 1-2 efter 30 minuters spel.

Precis innan halvtidvilan hade tyskorna ett bra läge att utöka sin ledning efter en hörnvariant, men Lindahl räddade nicken stabilt på mållinjen. Värt att notera är att målvakten gjorde comeback till svenska landslaget och stod för en stabil match efter fiaskostarten.

Direkt i andra halvlek utkrävde Sverige sin revansch. Sofia Jakobsson utnyttjade det faktum att Nadine Angerer, världsklassmålvakten, lämnat sin bur tom. Svenskan kunde behärskat placera in 2-2 invid ena stolproten. Seger skulle senare snyggt nicka in 3-2 till Sverige efter 70 minuters spel. Med fem minuter kvar av ordinarietid fick Sofia Jakobsson en fin framspelning som hon behärskat satte. Sverige kom ut som ett annat lag i andra halvlek och stod för en mycket fin skalp mot Europamästarna. 4-2 och ett bra läge för Blågult inför kommande matcher i Algarve Cup.

Sveriges starelva: Lindahl, Rubensson, Fischer, Sembrant, Samuelsson, Seger, Dahlkvist, Folkesson, Sjögran, Jakobsson & Asllani

Tysklands startelva: Angerer, Krahn, Laudehr, Marozsan, Sasic, Hendrich, Cramer, Popp, Alushi, Goeßlin, Wensing

Publicerad 2015-03-04 kl 20:08