Lyon galna seger – 15-0 och Schelin med hattrick

Dam

Lyon slog sitt ligarekord med att vinna över nykomlingarna Metz med hela 15-0. Schelin gjorde ett hattrick, vilket gör att hon har startat säsongen med fem mål på två matcher.

I omgång 2 av Division 1 Féminine tog nykomlingarna FC Metz emot seriesuveräna Lyon, med Lotta Schelin i laget. Matchen spelades på Stade Saint-Symphorien, som tar 26 000 åskådare, och åskådarna fick se en underlig match.

Schelin hade gjort hattrick redan när matchklockan stod på 27 minuter, vilket enligt Footoféminin innebar det att Schelin nu har gjort 100 ligamål för Lyon. Lyon kunde till slut rycka ifrån och vinna med ofattbara 15-0, efter att ha haft 8-0 i halvtid. Det här var Lyons största ligaseger efter det att ligan gjordes om år 2003.

Efter matchen gratulerades Schelin av klubben då hon nu har gjort 100 mål för Lyon.

Även Sofia Jakobsson och Linda Sembrants Montpellier spelade idag match, då mot en annan nykomling: ASPTT Albi. Sembrant gjorde det avgörande 3-0-målet i den 84:e minuten inför ögonen på bland annat Roger Milla, som var på plats på läktaren.

Det betyder att samtliga svenska spelare – Schelin, Sembrant, Jakobsson, samt PSG-duon Kosovare Asllani och Caroline Seger – har inlett säsongen med två segrar av två möjliga. Dessutom har de fem svenska spelarna tillsammans gjort tio mål.
Publicerad 2014-09-07 kl 17:29