Marta hittade nätet direkt - visade vägen för Rosengård

Dam

Marta behövde bara 13 minuter på sig för att göra mål i FC Rosengårds möte med jumbon Jitex.

Rosengård tog emot seriejumbon Jitex i damallsvenskan i fotboll och nyförvärvet Marta gjorde sin första allsvenska match från start för serieledarna. Brasilianskan behövde 13 minuter på sig för att hitta målet, som gav 1-0. Rosengård vann till slut med 3-0, sedan också Anja Mittag och Amanda Ilestedt hittat målet. Serieledande Rosengård har därmed sex poängs marginal ner till tvåan, Örebro. Jitex väntar fortfarande på att få spräcka den försmädliga nollan i poängkolumnen.

Nyblivna svenska cupmästarna Linköping vann med 2-0 hemma mot Umeå. Pernille Harder gav laget ledningen redan efter nio minuters spel. Gästande Umeå skapade en del farligheter efter halvtidsvilan, men avgörandet kom efter en hörna med knappa kvarten kvar att spela. Jenny Arnth vann en nickduell och bollen hamnade framför fötterna på inhopparen Fridolina Rolfö, som tryckte in 2-0.

Publicerad 2014-08-10 kl 17:39