Marta sänkte Sverige - Brasiliens stjärna glänste i Algarve

Dam

Brasilianska Marta briljerade mot Sverige. Rosengårdstjärnan svarade för ett mål och fixade straffen som innebar tvåan i 2-0-segern mot Blågult i Algarve Cup.

På fredagen var det dags för Sveriges andra match i Algarve Cup. Efter bragdvändningen mot Tyskland stod Brasilien, som i sin första match spelade 0-0 mot Kina, för motståndet.

Sverige kom till matchen med en helt ny backlinje jämfört med Tysklandsmatchen.

Det blev inte samma mardrömsstart i denna match utan istället var det ett ganska böljande spel fram och tillbaka.

Efter tjugo minuter fick dock Brasilien frispark utanför Sveriges straffområde. Marta klev fram och sköt bollen i stolpen men via Hedvig Lindahls ryggtavla letade sig bollen in i mål.

Lindahl skadade senare fingret och tvingades byta, och då tog Carola Söberg hennes plats mellan stolparna. Hon tvingades också kapitulera för Marta, när den brasilianska stjärnan vände bort Sara Thunebro efter paus. Marta var blixtsnabb, svensken hängde inte med, och domaren blåste korrekt för straff.

Där lämnade Marta över till Alves, som siktade mot Söbergs neddre högra hörn, och även om målvakten var på bollen lyckades hon inte styra undan till en räddning. 2-0.

Jenny Hjohlman fick sedan ett gyllene läge till reducering, en riktig bjudning från Dionisio i Brasiliens mål. Men svenskan blev överraskad av att få bollen till skänks och kunde inte hålla ned sitt skott framför öppet mål. Istället seglade avslutet över ribban.

Sverige: Lindahl - Thunebro, Rohlin, Berglund, Samuelsson - Seger - Nilsson, Dahlkvist, Schough - Asllani och Jakobsson

Bänk: Carlén, Söberg, Sembrant, Fischer, Pettersson, Hjohlman, Folkesson, Sjögran, Göransson, Banusic, Rubensson.

Brasilien: Dionisio - Tayla, Fabiana, Benites, Rosana - Goncalves, Alves, Moreno, Marta - Debinha, Formiga

Publicerad 2015-03-06 kl 16:23