Nytt rekord av Hanna

Dam

Sveriges två forwards, Hanna Ljungberg och Therese Lundin tackade för förtroendet genom att göra två mål mot Finland när Algarve Cup startade idag. Hanna är därmed tidernas bästa målskytt i landslaget

Hanna är nu uppe i 72 mål på 126 landskamper.

Första halvlek var Sveriges, säger assisterande förbundskapten Lilie Person till damfotboll.com.
-Vi satte upp ett bra tempo och det unga orutinerade finska laget hade lite svårt att hänga med. Dom försvarade sig hyggligt men skapade inte mycket framåt. De få anfall dom iscensatte tog vår stensäkra backlinje hand om.

Ni ledde med 2-0 i halvtid. Hur gick målen till?
-1-0 (25) var ett riktigt Hanna Ljungberg mål. Det blev en målvaktsretur och Hanna högg som en kobra och satte bollen resolut i mål.
2-0 (29) kom efter en hörna ifrån vänster, Sjögran slog den och Nilla Fischer sköt in den efter en lite tilltrasslad situation där finskorna hade svårt att få bollen ifrån straffområdet.

Matchen mattades något i andra halvlek och Finland gjorde 2-1, men om jag förstår det rätt hade ni just snackat om att gå för fullt och inte börja bevaka matchen?
-Precis vi skulle inte bara spela av matchen utan köra på men ändå klarade vi inte att skapa så mycket som vi ville. Efter deras mål blev det lite bättre fart igen.
Hur gick deras mål till?
-Dom hade en hörna från vänster som Kristin Hammarström boxade ut men sen hamnade den ner bland fötterna i straffområdet och Sanna Talonen slog in den i mål.

I den 87:e minuten slog Johanna Almgren ett inlägg från vänster som Therese Lundin klappade till på volley, ett snyggt mål.

Vad är ni mest nöjd med av matchen?
-Flera faktorer. Vårt försvarsspel är säkert över hela plan, vi är fokuserade nästan hela tiden. Vi gör mål i match efter match. Idag blev det tre och det är vi speciellt nöjda med.

En del av spelarna har varit borta länge från landslaget med skadeproblem. Hur skötte dom sig idag?
-Johanna Almgren var med även på Cypern och även idag gjorde hon bra ifrån sig. Ser mycket bekväm ut i sin roll. Hanna Ljungberg är på gång igen och visar än en gång att hon är att räkna med. Samma gäller Victoria Svensson som rehabtränat en längre period, hon är på väg i fin form. Josefin Öqvist kom in den sista kvarten och såg väldigt pigg ut, men det är hon ju alltid, säger Lilie.

Under matchen provades ett sexdomarsystem. hur märktes det?
-Inte mycket. Vi visste ju om det och jag noterade att det stod en domare nästan still bakom mål. Uppgiften var att bevaka händelser i straffområdet och på mållinjen. Vi får väl se när utvärderingen kommer, det är ju inget man tänker på om dom inte måste agera. Systemet skall för övrigt provas under U-20 VM i Canada i juli, säger Lilie avslutningsvis.

Finland-Sverige 1-3 (0-2)
0-1 (25') Hanna Ljungberg,
0-2 (29') Nilla Fischer,
1-2 (64'( Sanna Talonen
1-3 (87') Therese Lundin

Publicerad 2008-03-05 kl 20:47