Rosengård mot CL-avancemang efter bortaseger: "Riktigt bra prestation"

Dam

Rosengård har guldläge för avancemang till åttondelsfinal i Champions League efter en 3-1-seger på bortaplan mot ryska Rjazan.
- Vi gjorde en riktigt bra prestation, säger Rosengårds tränare Markus Tilly till fotbollskanalen.se.

Efter kvalificeringsrundan är damernas Champions League nu inne i utslagsfasen. Rosengård inledde borta mot ryska Rjazan i 32-delsfinal.

Den första halvleken slutade mållöst, men i den andra skulle svenskorna ta övertag i dubbelmötet. Tyskan Katrin Schmidt satte 1-0 efter 52 minuter och Marta fyllde på till 2-0 drygt tio minuter senare.

Rjazan skulle dock skapa lite nerv i matchen. I den 75:e minuten reducerade Tsybutovich för hemmalaget. Men närmare än så kom inte Rjazan, istället gjorde Rosengård 3-1 på tilläggstid.
-
Det var ett jätteviktigt mål, säger försvararen Line Røddik Hansen till fotbollskanalen.se.

Rosengårds tränare Markus Tilly var mycket nöjd med laget och menade att resultatet var rättvist.
-
Hörnan som Rjazan gjorde mål på var väl i stort sett den enda farliga chansen som det kunde bli mål på. Så det var väl närmare 4,5-1 till oss, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vi gjorde ju målet på övertid och det hade känts tufft att åka härifrån med 2-1 bara. Nu blev det 3-1 och som matchen speglade sig så kändes det väl ganska rättvist. Och hade vi sagt innan att vi skulle åka härifrån med 3-1-vinst så hade vi tagit det alla dagar i veckan.

De svenska mästarna har nu ett guldläge inför returen på hemmplan den 15 oktober. Men däremellan ska man möta Vittsjö i allsvenskan på söndag.
- Det är många matcher just nu, men det är bara kul, säger Line Røddik Hansen till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-08 kl 15:35