Avspark om:  

Lens-Nice, TV4 Sport & fotbollskanalen.se

Slöjan stoppar Iran från OS

Det iranska damlandslaget i fotboll stoppades på fredagen från att spela en OS-kvalmatch mot Jordanien på grund av sin matchdräkt.
Nu tänker det iranska förbundet anmäla matchdelegaten.

Det iranska damlandslaget måste enligt iransk lag spela med heltäckande dräkter och slöja. Det internationella fotbollförbundets, Fifas, regler säger dock att spelare och ledare inte får bära kläder som visar politiska- eller religiösa budskap, vilket matchdelegaten menade att slöjan gör.
Men det iranska förbundet säger att de fått klartecken av Fifa att använda dräkterna, som ska ha ändrats för att möta de krav som ställs.
-Vi gjorde ändringarna och spelade en match efter det. Det visade att det inte fanns några hinder för oss, och att vi skulle kunna delta i OS. Ali Kafashian (ordförande för det iranska fotbollförbundet) tog med dräkten till Fifa och visade den. Och de godkände den, säger Farideh Shojaei, ansvarig för damsektionen vid Irans fotbollsförbund, i en tv-intervju med nyhetsbyrån Reuters.
Iran tilldelades förlusten i matchen mot Jordanien med 0-3, vilket minskar deras chanser att kvala in till OS. Nu tänker det iranska förbundet anmäla matchdelegaten till Fifa.
-Den här dräkten är varken religiös eller politisk, och den kan inte skada någon spelare, säger Farideh Shojaei.

TT

+ Textstorlek
Publicerad 2011-06-06, kl 17.54
Lens - Nice
Fredag 19 december kl 20:25
Celta Vigo - Almeria
Fredag 19 december kl 20:40
Barcelona - Córdoba
Lördag 20 december kl 15:55
Barcelona - Córdoba
Lördag 20 december kl 15:55
Paris Saint Germain - Montpellier
Lördag 20 december kl 16:55