Sverige kryssade och Asllani skadad mot Brasilien

Dam

Sverige spelade 1-1 mot Brasilien i den sista landskampen innan EM-truppen tas ut. Då skadade stjärnan Kosovare Asllani sig.

Sverige fick bästa tänkbara start i träningsmatchen mot Brasilien. Redan efter sex minuter nådde Nilla Fischer högst på en hörna och kunde nicka in 1-0 till Sverige.

Brasilien skulle dock kvittera efter drygt en halvtimme spelad av matchen. Göransson drog ner en brasilianska i straffområdet och domaren dömde straff. Den satte Andressa lågt i målvaktens högra hörn. Lundgren gick åt rätt håll, men kunde inte nå skottet.

I halvlek valde Sverige att göra några byten. Caroline Seger och Josefine Öqvist byttes ut, in kom istället Lisa Dahlqvist och Olivia Schough. Samtidigt valde Brasilien att byta in storstjärnan Marta istället för Adriane. Andledningen till att Seger gick ut var att hon tidigare haft problem med hälsenan.

- Seger har haft lite problem med hälsenan, det är en försiktighetsåtgärd så vi byter in Lisa Dahlkvist, sade assisterande förbundskaptenen Lilie Persson till TV4 inför den andra halvleken.

Efter 18 minuter in i den andra halvleken tvingades Sverige tyvärr till ett oroande byte. Asllani krockade med den brasilianska målvakten och tvingades lämna planen med en misstänkt knäskada. In kom istället Sofia Jacobsson.

Matchen slutade även 1-1 trots att Sverige skapade flera chanser till ett segermål.

Laguppställningar:

Sverige: Lundgren - Nilsson, Fischer, Rohlin, Thunebro - Öqvist, Hammarström, Seger, Göransson - Schelin, Asllani

Brasilien: Luciana - Poliana, Bragé, Benites, Francielle - Débinha, Formiga, Andressa, Rosana - Adriane, Giovânia

Publicerad 2013-06-19 kl 18:56