Sverige ute ur U20-VM: "Vi gjorde en fantastisk prestation"

Dam

Det blev gruppseger före svåra motståndare som Brasilien och Nordkorea. Men det tog tvärstopp direkt för Sveriges damer i slutspelet av U20-VM i fotboll i Tyskland.

Kvartsfinalmotståndaren Colombia var för stark och vann med 2-0.
Redan i elfte minuten tog Colombia ledningen på ett långskott av Yorely Rincon. Elva minuter senare ökade Tatiana Ariza på till 2-0 och tackade Gud för sin fullträff.

Egentligen borde hon ha visat sin tacksamhet mot linjedomaren - som inte såg att Ariza var offside när passningen kom - och försvararen Elin Borg som missade en enkel rensning och lät Ariza komma fri med Sveriges målvakt Hilda Carlén.

Stundtals lånade de rörliga och tekniska colombianskorna inte ut bollen och segersiffrorna kunde ha blivit än större med effektivare avslut. Först i slutet förmådde svenskorna skapa målchanser, men de hittade - trots viss press - aldrig målet.

-Det är bara att gratulera Colombia som gör det riktig bra. Vi är inte vana vid deras sydamerikanska spelstil, vilket vi även märkte i matchen mot Brasilien, sade förbundskaptenen Calle Barrling till fotbollsförbundets hemsida efter matchen och fortsatte:
-Det känns väldigt jobbigt att åka ur, men egentligen går det inte att vara allt för besviken. Vi har gjort en fantastisk prestation.