Sveriges F19-lag tog EM-guld - efter gastkramande förlängning

Dam

Det tog 108 minuter. Sedan högg Malin Diaz på en målvaktsretur, och gjorde EM-finalens enda mål.

Sverige firar efter EM-guldet

Sveriges F19-lag är europamästare, efter ett sent avgörande mot Spanien i finalen i Turkiet. AIK:s mittfältare Malin Diaz högg på en målvaktsretur efter att skyttedrottningen Elin Rubensson skjutit på mål - och satte matchens enda mål i den 108:e minuten.

Sverige började matchen i ett virvlande tempo. LdB Malmös Elin Rubensson träffade utsidan av stolpen med ett långskott efter drygt tio minuter.

Rubensson och Pauline Hammarlund var farligt framme många gånger och hotade den spanska målvakten.

I andra halvlek kom Spanien in i matchen rejält, och hade en grym chans när Virginia Torecilla nickade mot mål efter ett högerinlägg. Men Jessica Höglander i det svenska målet slängde sig och gjorde en vass enhandsräddning. I den 74:e minuten var Spanien ännu närmre, när en frispark från Alexia Putellas träffade Höglanders högra ribbkryss.

Efter 90 minuter stod det fortfarande 0-0, precis som gruppspelsmatchen lagen emellan slutade. Nu väntade förlängning, där Spanien tog kommandot och förde spelet.

Men Malin Diaz fick alltså sista ordet - och Sverige är Europamästare.

Publicerad 2012-07-14 kl 22:28