Therese Lundin dubbel cup-målskytt

Dam

LdB FC vann första matchen i LdB Sport Cup mot Kolbotn i Växjö på fredagen med 3-0 (1-0). Therese Lundin med rötter i Öster blev tvåmålsskytt.

Manon Melis hade matchens första heta målchans, ett stolpskott efter 5 minuter.Kolbotn var bättre på att skapa tryck mot sitt motståndarförsvar. Solveig Gulbrandsen fördelade bollarna mest ut till häger till Ingvild Isaksen som g LdB-backen Lina nilsson fullt upp.
- Vi spelade krampaktigt i första halvlek, erkänner LdB FCs tränare Jörgen Peterson.
Kolbotn lyckades helt neutralisera LdBs mittfält och var genomgående snabbare på bollen.
Manon Melis var LdB:s spjutspets och fick ett friläge när Kolbotns säkra mittback Nora Holstad Berg gett sig på utflykt in på LdB:s planhalv.
Frida Nordin drog sig ut på vänsterkanten i ett anfall några minuter före halvtid, spelade bollen bakåt till Therese Lundin som skruvade in bollen i bortre krysset.
- Målvakten (Camilla Galborgen) stod litet långt ute så det var värt att prova, förklarade "Ludde".
I andra halvlek tog LdB över. Efter bara fyra minuter hittade Nilla Fischer en lucka mellan de båda norska innerbackarna. Manon Melis stack emellan och ökade till 2-0. Ytterligare fyra minuter senare gjorde Therese Lundin sitt andra mål. Åter var det Manon som drog isär Kolbotns försvar, hittade Therese Lundin som skickade vidare till Nilla Fischer - som prickade stolpen. På returen var Therese Lundin först och satte 3-0.
Manon åker hem till Holland på lördagen för landslagssamling.
Under de sista 10 minuterna bytte LdB-tränare Jörgen Peterson in sina två debutanter, först Aylin Yaren och sedan Maria Aronsson - båda på mittfältet. "Aron" var nära att göra mål direkt men Camilla Galborgen lyckades sträcka sig och tippa till hörna.

Publicerad 2008-01-25 kl 21:30