TV: 15-åring målskytt när Rosengård körde över AIK

Dam

15-årige Sarah Mellouk gjorde ett av målen när Rosengård bortaslog AIK med 4-0 i damallsvenska premiären

Rosengård firar efter Sarah Mellouks mål

Rosengårds jakt på ett nytt SM-guld har börjat. I premiären av damallsvenskan i fotboll besegrade man nykomlingen AIK med 4—0.

Gästande Rosengård förde matchen från start på Skytteholms IP, och Anja Mittag sköt det första målet redan efter tio minuter.

15-åriga talangen Sarah Mellouk, som gjorde sin första allsvenska match från start, satte tvåan för det regerande mästarlaget när hon mötte ett inlägg från Alexandra Riley med pannan efter en dryg halvtimmes spel.

Rosengård hade kunnat gjort ett mål till i den första halvleken, när domaren dömde straff strax före paus. Men Therese Sjögran — som landslagsdebuterade året innan Sarah Mellouk föddes — sköt i stolpen.

Ramona Bachmann och Kathleen Radtke ökade sedan på Malmölagets ledning med mål i den 81:a och 89:e minuten.

AIK kom till spel utan landslagsanfallaren Emma Lundh, som saknades på grund av en befarad meniskskada. Det är oklart hur allvarlig skadan är.

Publicerad 2014-04-13 kl 18:10