TV: Asllani tvåmålsskytt i vändning: Alltid skönt

Dam

Pia Sundhages fotbollslandslag började VM-året med seger.
Kosovare Asllani blev tvåmålsskytt när Sverige vände 0—2-underläge till seger med 3—2 över Norge.
- Alltid skönt att få göra två mål, sade PSG-anfallaren.

För Kosovare Asllani kunde knappast VM-året ha fått en bättre start.

I fjol somrades petades hon i VM-kvalet mot Polen och det blev en del hårda ord mot förbundskapten Pia Sundhage innan de två försonades.

Nu visade anfallaren från Paris SG att hon vill ha en plats i premiärelvan mot Nigeria den 8 juni när VM inleds för svensk del.

De två målen mot Norge kom perfekt.

- Dessutom var det ju ett tag sedan jag spelade forward, sade Asllani till TV12.

Två ansikten

Det blev en match med två ansikten.

Det svenska spelet fungerade inte före paus och Norge gick till halvtidsvila med 2—0-ledning.

Men i andra halvlek lyfte det.

Kosovare Asllani reducerade till 1—2 i den 48:e minuten sedan veteranen Therese Sjögran frispelat anfallaren från Paris SG.

Tolv minuter senare kom kvitteringen genom Asllani sedan norske lagkaptenen Trine Rønning gett bort bollen några meter framför mål.

- På första får jag ett instick från Sjögran och lägger den i bortre och på andra blev det rörigt framför mål och jag tåade in den, sade hon.

Schelin avgjorde

Rekordanfallaren Lotta Schelin såg sedan till att vändningen fullbordades med sitt 74:e mål i landslagshistorien när tolv minuter återstod.

Lyonstjärnan kom fri efter snabbt och rappt svenskt passningsspel och lurade norska målvakten Ingrid Hjelmseth.

I den första halvleken såg det rostigt ut för Pia Sundhages lag.

Isabell Herlovsen gjorde två lobbmål på sju minuter efter snabba omställningar där den svenska försvarslinjen inte hängde med och där Carola Söberg, Örebromålvakten som ersätter skadade Hedvig Lindahl, hamnade på mellanhand.

- Första halvlek var inte bra, sedan peppade vi varandra i paus och lyckades vända. Det kändes bra. Det är ett första steg mot VM, så det är bara att fortsätta, sade Asllani.

Sverige fortsätter VM-förberedelserna med inomhusmatch mot Finland på bortaplan den 12 februari.

Publicerad 2015-01-13 kl 21:34