TV: Hattrick tog Eskilstuna till toppen av damallsvenskan

Damallsvenskan

Eskilstuna är ny serieledare i damallsvenskan. Tacka Gaelle Enganamouit för det.

Kamerunskan gjorde hattrick i 3-1-vinsten mot Hammarby.

Eskilstuna har imponerat i årets damallsvenska - och nu har laget också tagit över förstaplatsen i tabellen. Hemma på Tunavallen besegrades Hammarby med 3-1 och därmed klev förra årets nykomling förbi Rosengård och Linköping i toppen.

Stor matchvinnare för Eskilstuna blev Gaelle Enganamouit. Inför måndagens match hade hon gjort tre mål i år, mot Hammarby gjorde hon lika många.

1-0 kom efter en kvart, då Enganamouit blev fri i mitten efter slarv i Bajenförsvaret. Sofia Lundgren i Hammarbys mål var på bollen, men kunde ändå inte avvärja.

20 minuter senare var det dags igen. Enganamouit mer eller mindre träffades av ett inlägg och gav Eskilstuna en trygg ledning att ta med sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek var bara minuten gammal då Hammarby reducerade genom Moa Hedell, men det hann ändå aldrig bli riktigt spännande. Eskilstuna, och Gaelle Enganamouit, var helt enkelt lite för bra.

I den 52:a minuten satte den kamerunska landslagsspelaren sitt tredje mål för dagen och avgjorde matchen.

Eskilstuna toppar nu tabellen, en poäng före Linköping. Hammarby ligger kvar precis ovan nedflyttningsstrecket.

Publicerad 2015-07-27 kl 21:50