TV: Linköpings osannolika vändning - tung debut för Sjögran

Damallsvenskan

Det såg ut att bli succé för Therese Sjögran i tränardebuten i Rosengård. Men Linköping vände 0-1 till 2-1 på fyra minuter i slutskedet av matchen - och Rosengårds första förlust för säsongen var ett faktum.

För en och en halv vecka avslutade den blågula rekordspelaren Therese Sjögran, 214 landskamper, karriären med att göra ett mål i Rosengårds 4-1-seger mot Umeå i svenska cupen.

Men redan före avskedet hade 38-åringen gjort klart att hon inte tänkte lämna fotbollen för gott, efter VM väntade ett sportchefsjobb i det regerande mästarlaget.

Men för tre dagar sedan kastades hon rakt in i hetluften. Då blev det klart att hon åtminstone tillfälligt tar över jobbet som huvudtränare i Rosengård.

Första matchen innebar möte med toppkonkurrenten Linköping på konstgräset på Folkungavallen.

- Vi har haft svårt för Linköping, men vi har en plan och jag hoppas att vi ska fullfölja den, sade Sjögran till TV4 Sport före avspark.

Ifrågasatt ledning
Något som knappast ingick i planen var att låta Linköping komma till chans efter chans. En dryg kvart in på den första halvleken sköt hemmalagets norska landslagsspelare Kristine Minde en boll som smet några decimeter utanför Zecira Musovics vänstra stolpe. Några minuter senare landade Mindes nickskarv på ribban och studsade ut till inspark.

Hemmalaget, som i händelse av seger skulle gå upp på samma poäng som serieledande Rosengård, fortsatte att skapa chanser.

Men i 49:e minuten var det Rosengård som tog ledningen genom Emma Berglund som nickade in en retur på en frispark. Men om bollen verkligen var inne gick inte att se. Linköpingsspelarna protesterade vilt. Men assisterande domaren uppmärksammade huvuddomaren Sara Persson på att bollen var inne och så fick det bli.

Linköping gav emellertid inte upp och i 74:e minuten sköt Fridolfina Rolfö, som blev inbytt tio minuter tidigare, bollen i underkanten av ribban.

Vände snabbt
Och till slut fick hemmalaget utdelning. I 87:e minuten sköt Pernille Harder en frispark i stolpen. Bollen hamnade till slut hos Claudia Neto som fick drömträff med vänstern och skickade bollen upp i Musovics vänstra kryss.

Och en minut in på tilläggstiden följde Mariann Gajhede Knudsen med in i straffområdet och placerade påpassligt in segermålet 2-1.

Se alla målen från matchen i spelaren ovan.

Linköping: Fraine - Krantz, Rohlin, Ericsson, Samuelsson - Dyatel, Neto, Arnth, Andersson - Harder, Minde.

Rosengård: Musovic - Nilsson, Ilestedt, Berglund, Riley - Bachmann, Asante, Björk Gunnarsdottir - Andonova, Van de Ven, Marta.

Publicerad 2015-07-22 kl 21:21