TV: Mallbacken skrällde mot Rosengård som tappade sina första poäng

Damallsvenskan

Första laget att plocka poäng mot Rosengård: Mallbacken.

Nästjumbon gjorde första målet, stretade emot bra och fick till slut 1—1 i hemmamötet med serieledaren.

Sju raka vinster, 29—4 i målskillnad och klar allsvensk serieledare. När Rosengård sedan tog upp seriespelet igen efter VM-uppehållet var det med en bortamatch mot nästjumbon Mallbacken.

Nya enkla tre poäng?

Icke.

Mallbacken fick nämligen en drömöppning på Strandvallen. Redan i den nionde minuten hittade anfallaren Zoe Ness, framspelad av Eilish McSorley, rätt och skickade in 1—0-målet bakom målvakten Zecira Musovic.

Sedan handlade det mesta om försvar med några enstaka chanser framåt.

Ett spel som föll väl ut — i alla fall fram till den 62:a minuten. För efter en mängd chanser hittade till slut Rosengård rätt då Sara Björk Gunnarsdottir tryckte in kvitteringen.

Gästerna fortsatte att trycka på för att få in ytterligare ett mål men trots 18 avslut — Mallbacken hade bara fyra — lyckades inte det regerande mästarlaget vände på den tuffa starten.

Därmed blev nästjumbon Mallbacken, som bara hade tre poäng efter sju omgångar, klubben som satte stopp på Rosengårds vinsttrend.

För serietvåan Linköping gick det bättre. Bortamötet med Umeå slutade med en 2—1-seger efter Fridolina Rolfös avgörande mål i den 65:e minuten.

Publicerad 2015-07-15 kl 21:25